Zonnepark de Kie in Franeker gemeente Waadhoeke - door Solarfields

Solarfields zorgt voor burgerparticipatie via ZonnepanelenDelen

Zonnepark de Kie in Franeker, een zonnepark van 29.008 zonnepanelen is succesvol gefinancierd door bijna 200 ZonneDelers via burgerparticipatie. Investeren in de ZonneDelen van Zonnepark de Kie was eerder al exclusief beschikbaar voor omwonenden van de gemeente Waadhoeke, waarmee via burgerparticipatie wordt gezorgd voor extra draagvlak in de directe omgeving. In totaal waren er 4.000 ZonneDelen van 25 euro beschikbaar in het zonnepark.

Zonne-energieprojectontwikkelaar Solarfields zorgt via burgerparticipatie dat omwonenden direct kunnen profiteren van het zonnepark. Al vanaf 25 euro kan men investeren, waarbij men 15 jaar lang het recht verkrijgt op een deel van de zonnestroom productie van een zonnepaneel.

Burgerparticipatie zonneparken

Zonnepark de Kie aan de Roede 11 in Franeker zal elk jaar genoeg opwekken voor ruim 3.300 huishoudens met een jaarlijkse opbrengst van 10.000.000 kWh. Het zonnepark is ingesloten tussen aan een kant het industrieterrein de Kie en aan de andere kant de spoorlijn tussen Leeuwarden en Harlingen.

ENGIE en HSH Bank

Met dit nieuwe project op ZonnepanelenDelen wordt ook voor het eerst samengewerkt met energieleverancier Engie. Engie neemt de stroom af van dit zonnepark en biedt extra voordeel voor Engie klanten. Het zonnepark is mede gefinancierd door de HSH Bank uit Duitsland.

Investeren in zonne-energie

Het zonnepark is al gebouwd en in productie dus ZonneDelers die participeren kunnen direct profiteren van de zonnestroom. De projectontwikkelaar heeft een overeenkomst voor de duur van 25 jaar getekend met de gemeente om dit project uit te baten, daarbij heeft het een SDE+ subsidie gekregen vanuit de overheid.

Zie alle projectdetails op: https://www.zonnepanelendelen.nl/project/franeker.