Site icon ZonnepanelenDelen

Het verschil tussen investeren in zonne-energie en windenergie

Investeren in zonne-energie en windenergie? Wat is het beste? Om het Parijs-akkoord te halen zijn nieuwe projecten van beide technieken hard nodig. Wel hebben investeringen in zonne-energie en windenergie nét andere eigenschappen en dus een ander rendement- en risicoprofiel. In dit blog de belangrijkste verschillen in investeringen in deze duurzame energiebronnen.

Voor de volledigheid: Wij willen dat alle duurzame energietechnieken heel hard groeien. Dat is ook echt nodig om de transitie naar een volledig duurzaam energiesysteem te maken. Vanuit ZonnepanelenDelen specialiseren we ons in zonne-energie. In het financieren van zonne-energie zijn we het beste en leveren we veel meerwaarde.

Investeren in duurzame energie

In dit blog de situatie van eind 2020 in Nederland voor zonne- en windenergie. Zonne-energie en windenergie gaan goed samen. Soms zelfs letterlijk wanneer er gebruik gemaakt wordt van dezelfde netaansluiting op het stroomnet. Hier kunnen veel kosten mee bespaard worden door de projecteigenaar. Daarbij zijn de opbrengsten van wind en zonne-energie een beetje omgekeerd. In het voorjaar relatief veel zon (en minder wind), in het najaar meer wind (en relatief minder zon).

Omdat zonne- en windenergie allebei voor groene stroom zorgen en daar momenteel de meeste investeringskansen plaatsvinden, zetten we deze twee naast elkaar. Elke duurzame energiebron heeft zijn eigen kenmerken, zowel positief als negatief. Sommige kenmerken gelden voor zowel zonne-energie als voor windenergie.

Voordelen van investeren in zonne-energie en windenergie

Voordelen van investeren in zonne-energie

Voordelen van investeren in windenergie

Grootste verschillen tussen zonne-energie en windenergie.

Financiering voor duurzame energie

Waar je ook voor kiest; het is belangrijk dat we snel minder CO2 uitstoten. Alle investeringen in duurzame energie helpen daarbij. Zonne-energie is meer voorspelbaar, heeft meer zekerheden en daarmee heeft het project als afgeleide dus ook een lagere risico-opslag. Windenergie heeft een iets grotere financieringshefboom, het risico ligt hoger en daarmee ook het rendement.

Het grootste risico is dat we niks doen. Bij ZonnepanelenDelen is het grootste aanbod aan zonne-energieprojecten te vinden. Op hieropgewekt kun je kijken naar investeringsmogelijkheden van lokale energie coöperaties die windmolens exploiteren.  

Exit mobile version