Psstt… niet doorvertellen

Heb jij ook wel eens een klein gevoel van trots gehad als je ergens las dat een Nederlands team heeft gewonnen ergens op de wereld… Ja? Wij van ZonnepanelenDelen ook en daarom ondersteunen wij een heel mooi project met crowdfunding. Met trots presenteren we een nieuw project aanstaande vrijdag… een eenmalig uitstapje voor ons omdat we dit zo mooi en innovatief vinden… omdat het talenten zijn die zich meer dan een jaar op één doel focussen… Omdat zij heel goed laten zien waartoe zonne-energie in staat is…. Omdat het winnaars zijn…. wij presenteren …. *tromgeroffel* …. Face the Sun! De Nuna8 Solar auto uit Delft!

Nuon Solar Team

Het Nuon Solar Team doet voor de 8ste keer mee aan de World Solar Challenge in Australië. Een autorace van 3000 kilometer door Australië met enkel zonne-energie als energiebron. Het team bestaat uit 15 zeer getalenteerde jongeren die zich anderhalf jaar volledig toeleggen op de ontwikkeling van de raceauto en natuurlijk uiteindelijk de race zelf in oktober 2015. Alle whizzkids bij elkaar, talenten vanuit Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek, Industrieel Ontwerpen, Werktuigbouwkunde, Technische Natuurkunde, Technische Wiskunde en Elektrotechniek, dragen bij aan het succes.

“It is more difficult to stay on top than to get there.”

Zei topsportster Mia Hamm ooit. En ondanks die ‘handicap’ blijft het succes groot voor dit talententeam. Het Nuon Solar Team is al 5x wereldkampioen geworden (en lukte het niet om wereldkampioen te worden dan werden zij tweede) met hun Nuna. De drive (!) en het enthousiasme om te winnen blijft. Zo gaaf om te zien dat dit team de perfectie perfectioneert.

Toekomst voor duurzame energie!

Deze talenten willen laten zien waartoe zonne-energie in staat is. Het doel van het team is dan ook om de wereld te inspireren op het gebied van high-end technologieën en het promoten van duurzaamheid door het gebruik van duurzame energie. Dat sluit naadloos aan bij onze filosofie van ZonnepanelenDelen. A match made in heaven by the sun! Het Nuon Solar Auto bewijst dat zij de toekomst maken door jaar op jaar de Nuna auto te verbeteren. Met als energiebron puur en alleen de zonnestraling. Met die zonne-energie kan Australië worden doorkruist in de auto. En schrik niet: Dat met een gemiddelde snelheid van bijna 100 kilometer per uur! Zo laten zij in de praktijk zien wat de nieuwe technologie vanuit de wetenschap kan doen. Geen gedoe in een laboratorium, nee echt bewijskracht leveren voor een duurzame toekomst.

Word onderdeel van Nuna8

Dat kleine beetje trots op de prestaties van Nederland in de wereld als wij goed presteren. Als je dat kleine beetje trots om zou willen zetten in hulp dan ben je geweldig. Jij kan dan onder andere jouw foto op de auto hebben staan! (Tof toch?)

Nuna8 crowdfunding zonnepanelenDelen

of.. en dat willen we eigenlijk niet verder vertellen, (want straks zijn de plekken op)… je kan een stuk rijden in de Nuna8! Hoe gaaf is dat!? Je draagt sowieso bij aan je eigen heldendom als je jouw social netwerk deelt met hashtag #FaceTheSun! We hopen dat jij, misschien wel samen met mensen uit je omgeving, onderdeel wilt zijn van dit avontuur. En dat we straks ook een beetje trots op jou zijn. Deel je mee? 🙂 Solar team logo face the sun