1 miljoen zonnepanelen blog - overzicht van projecten

1 miljoen zonnepanelen mogelijk gemaakt!

Met de succesvolle financiering van Zonnepark Evertkreekweg, via de uitgifte van zon-obligaties, heeft ZonnepanelenDelen een grote mijlpaal bereikt: er zijn meer dan 1 miljoen zonnepanelen mogelijk gemaakt door de zonne-energieprojecten op ZonnepanelenDelen. Dank aan alle projecteigenaren, projectpartners en investeerders voor deze mooie mijlpaal!

Van zonnedaken op VvE’s, sportaccommodaties, agrariërs en mkb tot aan zonneparken op water en braakliggende terreinen. Door de verschillende partijen – de investeerders en de projecteigenaren – te koppelen zorgen we samen voor meer zonne-energie in Nederland.

Ecosysteem voor zonne-energie

Sinds de start in 2014 zijn er op het moment van schrijven (november 2021) 150 grootzakelijke zonne-energieprojecten bijgekomen in Nederland door financiering van ZonnepanelenDelen. Bijna 10.000 investeerders profiteren jaarlijks van de opwekte zonne-energie van de verschillende projecten. Daarnaast zijn er 236 projectpartners zoals installateurs, projecteigenaren en energieleveranciers aangesloten bij het ZonnepanelenDelen platform.

Zonne-energie. Van iedereen. Voor iedereen.

Groene stroom

Met trots kunnen we melden dat we daarbij een 100% successrate hebben. Alle zonne-energieprojecten die beschikbaar zijn gekomen op ZonnepanelenDelen zijn ook succesvol gefinancierd. De huidige duurzame energieprojecten produceren, over de looptijd van de financiering, gezamenlijk zo’n 4.500 GWh aan groene stroom. Ter referentie: dat is genoeg om 1/5de van de Nederlandse huishoudens een jaar lang van stroom te voorzien!

statistieken zonnepanelendelen

Alle statistieken zijn voor iedereen in te zien via ons statistiekendashboard. Hier vind je niet alleen de statistieken van het ZonnepanelenDelen platform, maar ook de statistieken van de losse zonne-energieprojecten. Dit bestaat uit zowel het financieel rendement als het aantal kWh aan groene stroom.

De kracht van de zon

Wil jij ook profiteren van de kracht van zon?

Op naar de twee miljoen zonnepanelen!