Zonnedak ZonneDeler Ton

ZonneDelers aan het woord – Ton

Via ZonnepanelenDelen investeer je heel eenvoudig en snel in zonne-energieprojecten. Je profiteert direct van de duurzame energie die de zonnepanelen opwekken. Ook lever je een bijdrage aan de energietransitie en een beter milieu. In deze serie vertellen ZonneDelers hun verhaal. Waarom ze investeren in ZonneDelen en wat hun ervaringen met ZonnepanelenDelen zijn. Deze keer het verhaal van Ton, ZonneDeler in 24 projecten.

ZonneDeler Ton

ZonneDeler Ton

Ton is 80 jaar oud en heeft verschillende beroepen uitgeoefend maar was de laatste 27 jaar van zijn carrière werkzaam als boekhouder. Inmiddels is Ton al langere tijd met zijn vrouw van hun pensioen aan het genieten. Ze hebben twee kinderen en vijf (niet meer zo kleine) kleinkinderen. Ton en zijn vrouw wonen samen in een appartement in Ridderkerk. “De reden voor mijn deelname aan Zonnepanelendelen is dat ik ook iets extra wilde doen voor het milieu en voor de toekomst van onze (klein)kinderen. De meerderheid van mijn medeflatbewoners wil geen zonnepanelen op ons dak dus ik zocht naar een alternatief. Zo kwam ik bij ZonnepanelenDelen terecht.”

Investeren in ZonneDelen

Ton investeert al sinds 2016 in ZonneDelen. “In de eerste instantie was ik wat huiverig, want je hoort, ziet en leest zoveel mooie aanbiedingen. Toen kwam er een heel kleinschalig project online waarbij op een particuliere garage 9 zonnepanelen zouden worden gelegd. Daar heb ik bijna 5 jaar geleden geïnvesteerd in 3 ZonneDelen, dus € 75,-. Die inschrijving ging heel eenvoudig en ik ontving direct de daarbij behorende overeenkomst. Sindsdien ben ik regelmatig gaan inleggen en zit nu met kleine bedragen in 24 projecten, zowel zonnedaken als zonneparken.”

Opbrengst ZonneDelen

Als de bouw van de projecten is afgerond en de monitoring is gekoppeld, kun je de opbrengsten van de ZonneDelen 24/7 bekijken via de persoonlijke online portal MijnStroom. Voor Ton is dat bijzaak “Je kunt de standen van je bezit regelmatig bijhouden, maar dat doe ik niet en dat vind ik ook helemaal niet nodig.” Ton kijkt liever naar de ZonneRente die wordt uitgekeerd. Doordat Ton inmiddels al in 24 projecten geïnvesteerd heeft krijgt hij maandelijks ZonneRente uitgekeerd.

Daarnaast ontvang je als ZonneDeler bij een lineaire aflossing ook jaarlijks een deel van de investering afgelost. Bij een bullet-aflossing ontvang je het gehele investeringsbedrag na de looptijd. “Eén keer heb ik niet goed gelezen en vindt de aflossing plaats aan het einde van de looptijd en dat vond ik minder leuk. Maar voor de andere projecten waar ik in geïnvesteerd heb ontvang ik maandelijks betalingen van rente en aflossing, wat een aardige aanvulling is op het inkomen.”

Met investeringen in 24 projecten kunnen we wel stellen dat Ton goed bekend is met ZonnepanelenDelen. Hij sluit af met een mooi compliment: “ZonnepanelenDelen is een echte aanrader, die voor mij inmiddels zeer vertrouwd is geworden.”

nog vragen?

Bedankt voor het delen van je verhaal, Ton! Benieuwd naar het verhaal van andere ZonneDelers? Lees ook het verhaal van Cor, Leontien en Romee.

Wil jij ook je verhaal delen of heb je vragen over investeren in ZonneDelen? Op werkdagen tussen 09:00 en 17:00 uur staan we voor je klaar op telefoonnummer +31(0)20 435 75 47, of stuur een e-mail naar info@zonnepanelendelen.nl. In het Informatiecentrum van ZonnepanelenDelen vind je ook de meest gestelde vragen en antwoorden terug.