St paul

ZonneDelers aan het woord – Daniel

Via ZonnepanelenDelen investeer je eenvoudig en snel in zonne-energieprojecten. In deze serie vertellen ZonneDelers hun verhaal. Waarom ze investeren in ZonneDelen en wat hun ervaringen met ZonnepanelenDelen zijn. Ditmaal: Daniel, die investeren in zonnepanelen ziet als onderdeel van zijn persoonlijke verduurzaming.

ZonneDeler Daniel

Daniel Lof (48) uit Amsterdam is helemaal thuis in duurzaam beleggen. Enerzijds professioneel: hij werkt als Product Owner Beleggingsproposities voor een bank. Maar ook privé zoekt Daniel steeds naar mogelijkheden om via zijn investeringen impact te maken.

“De reden om te investeren bij ZonnepanelenDelen is eenvoudig: het past bij mijn levensstijl”, zegt Daniel, vader van drie tieners. “Als je de uitdaging ziet waar we als mensheid voor staan en je neemt de verantwoordelijk voor het op de aarde zetten van kinderen, dan hoort een duurzame levensstijl daarbij.”

Eigen zonnepanelen niet mogelijk

ZonnepanelenDelen biedt een oplossing voor Daniel omdat hij op zijn woning in Amsterdam geen eigen zonnepanelen kwijt kan. Maar daar stopt het voor hem niet. Hij investeert ook in windparken en werkt hard aan het verkleinen van zijn eigen voetafdruk. “Denk aan het verminderen van ons energieverbruik, vaker biologisch eten en het gebruiken van ecologische producten.”

Daniel investeert in 13 projecten via ZonnepanelenDelen. Hij zet vooral in op kustlocaties: daar schijn de zon in verhouding vaker. Bijvoorbeeld het project wat je op de foto ziet: Zonnedak St. Paul in het zonnige Zeeland.

Liever daken dan parken

Hij geeft eerlijk toe dat zonneparken minder zijn ding zijn. “Ruimte is te duur en zou vooral gebruikt moeten worden om bomen en natuur te planten, om CO2 op te nemen en de biodiversiteit te bevorderen.” In het begin investeerde hij nog wel in twee parken. “Maar die stonden er al. Ik ga er ook geen nieuwe aan toevoegen.”

Het proces om te investeren via ZonnepanelenDelen beschrijft Daniel als eenvoudig. Via de app houdt hij de prestaties van zijn investeringen ook goed in de gaten. Al is een verbeterslag mogelijk, geeft hij aan. “Het is wel eens gebeurd dat monitoring van verschillende zonneparken tijdelijk offline was.” Al werd hij in die situaties altijd goed gelopen door Barbera, Community Manager van ZonnepanelenDelen. 

Potentieel is enorm

Al met al hoopt hij dat veel meer mensen de komende tijd ZonnepanelenDelen ontdekken. “Er zijn bijna twee miljoen huishoudens in Nederland die beleggen. Dus er is nog enorm potentieel. Het zou mooi zijn als die allemaal duurzaam gaan investeren. Ik hoop dat Zonnepanelen daar een meer actieve rol in kan spelen.”

Het verhaal van andere zonnedelers

Bedankt voor het delen van je verhaal, Daniel! Benieuwd naar het verhaal van andere ZonneDelers? Lees ook het verhaal van TanyaRomeeTonLeontienErik, Ben of Cor.

Wil jij ook je verhaal delen of heb je vragen over investeren in ZonneDelen? Op werkdagen tussen 09:00 en 17:00 uur staan we voor je klaar op telefoonnummer +31(0)20 435 75 47, of stuur een e-mail naar info@zonnepanelendelen.nl.

In het Informatiecentrum van ZonnepanelenDelen vind je ook de meest gestelde vragen en antwoorden terug.