Zonnepark Transberg

ZonneDelers aan het woord – Leontien

Wil je investeren in zonnepanelen? Via ZonnepanelenDelen investeer je heel eenvoudig en snel in zonne-energieprojecten. Je profiteert direct van de duurzame energie die de zonnepanelen opwekken. Ook lever je een bijdrage aan de energietransitie en een beter milieu. In deze serie vertellen ZonneDelers hun verhaal. Waarom ze investeren in ZonneDelen en wat hun ervaringen met ZonnepanelenDelen zijn. Deze keer het verhaal van Leontien, ZonneDeler sinds 2020.

Zonnedeler leontien

ZonneDeler Leontien over investeren in zonnepanelen

Leontien is 30 jaar oud en woont samen met haar man en kat in een appartement in Voorburg, Zuid-Holland. Ze heeft biologie gestudeerd in Wageningen. Deze tijd in Wageningen heeft voor een groot deel bijgedragen aan haar milieubewustheid. Dat zie je terug in haar dagelijks leven. “We proberen in het dagelijks leven zoveel mogelijk duurzame keuzes te maken om een steentje bij te dragen aan het klimaat.”

Leontien heeft vorig jaar april voor het eerst geïnvesteerd in zonne-energie door deel te nemen in het project Zonnedak Vonk. “Het klimaat is voor mij de belangrijkste reden om te investeren in ZonneDelen. Omdat wij zelf in een huurappartement wonen, kunnen we op dit moment niet direct in zonnepanelen investeren. ZonneDelen is daarom voor ons een ideaal alternatief.”

Naast haar investering in Zonnedak Vonk heeft Leontien geïnvesteerd in de ZonneDelen van Zonnepark Transberg (zie foto bovenin) en Zonnedak St. Paul. “Ik heb er bewust voor gekozen om de investeringen te spreiden, zodat het niet in één keer een grote investering was en ook om de risico’s te spreiden.” ZonnepanelenDelen faciliteert het spreiden van de investeringen door geen transactiekosten te berekenen.

Leontien heeft specifiek voor deze projecten gekozen, omdat ze in de buurt van haar woonplaats zijn. Daarnaast zijn deze projecten gekozen omdat ze Greenchoice als samenwerkende energieleverancier hebben. “Aangezien wij klant zijn bij Greenchoice, is het rendement op deze projecten daardoor hoger.”

investeren in zonnedelen

Het investeren ervaart Leontien als simpel. “De informatie op de site vond ik erg helder en het aanmelden gaat heel soepel. Hoewel meerdere projecten vertraging hebben opgelopen, wordt hier helder over gecommuniceerd door middel van regelmatige e-mails.”

Als de bouw van de projecten is afgerond en de monitoring is gekoppeld, kun je de opbrengsten van de ZonneDelen 24/7 bekijken via de persoonlijke online portal MijnStroom. Leontien kijkt af en toe al op MijnStroom, maar voor de projecten waarin Leontien geïnvesteerd heeft is de monitoring niet nog gekoppeld. Dat is nog even afwachten dus. “Ik ben benieuwd naar de opwek van mijn ZonneDelen en zodra er een Android-versie van de app beschikbaar is ben ik zeker van plan deze te downloaden.”

Leontien sluit af met een mooi compliment voor ZonnepanelenDelen: “Voor mij is investeren in ZonneDelen een ideale manier om een steentje bij te dragen aan de energietransitie. Door het laagdrempelige concept, waarbij je vanaf 25 euro al mee kunt doen, is het ook voor mensen met een kleinere beurs haalbaar.”

vragen over investeren in zonnepanelen?

Bedankt voor het delen van je verhaal, Leontien! Benieuwd naar het verhaal van andere ZonneDelers? Lees hier het verhaal van Cor.

Wil jij ook je verhaal delen of heb je vragen over investeren in ZonneDelen? Op werkdagen tussen 09:00 en 17:00 uur staan we voor je klaar op telefoonnummer +31(0)20 435 75 47, of stuur een e-mail naar info@zonnepanelendelen.nl. In het Informatiecentrum van ZonnepanelenDelen vind je ook de meest gestelde vragen en antwoorden terug.