Identiteitsverificatie voor ZonneDelers

Samen met ZonneDelers bouwen we bij ZonnepanelenDelen aan het grootste zonne-energiesysteem. Dit doen we door op ons platform investeren voor iedereen makkelijk en toegankelijk te maken. Daarbij moeten we voldoen aan wetgeving en de regels van de AFM ( Autoriteit Financiële Markten). Zo zorgen we voor een betrouwbaar financieel systeem, met een platform waarop criminele activiteiten niet mogelijk zijn. Om die reden vragen we bij het investeren om een identiteitsbewijs om zo de identiteit van de ZonneDelers te verifiëren.

Waarom verifiëren jullie de identiteit van ZonneDelers?

ZonnepanelenDelen is een financiële onderneming met een AFM-vergunning. Vanwege de Wwft (de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme) zijn wij verplicht de investeerders en de geldstromen op ons platform te monitoren.

Dit betekent voor ZonneDelers dat we een identiteitsbewijs, en zo nodig andere documentatie, uitvragen om de identiteit te kunnen verifiëren. Dit geldt voor nieuwe investeerders én voor investeerders die eerder via ons platform hebben geïnvesteerd.

Hoe wordt de identiteit geverifieerd?

Om te investeren via ZonnepanelenDelen kies je een project en investeringsbedrag. Je vult je gegevens in en rond de investering af met een iDEAL-betaling. Na de betaling ontvang je van ons een mail met een beveiligde link om je identiteitsbewijs veilig te kunnen uploaden. Zorg dat je identiteitsbewijs zo snel mogelijk is ingestuurd, zodat de ZonneDelen bij de officiële uitgifte op jouw naam kunnen worden gezet. Pas dan is je investering in de ZonneDelen compleet.

Alle ZonneDelers op ZonnepaneleNDelen

Ook aan ZonneDelers die eerder via ons platform in zonne-energieprojecten hebben geïnvesteerd, wordt gevraagd een identiteitsbewijs te sturen. Dit komt door een nieuwe zienswijze van de AFM. We zullen ZonneDelers hierover informeren en een mail met de beveiligde link sturen om het identiteitsbewijs te kunnen uploaden.

Een geldig identiteitsbewijs uploaden

Om je identiteit te verifiëren vragen we om een kopie van een geldig paspoort, ID-kaart of rijbewijs. Zorg ervoor dat het identiteitsbewijs niet is verlopen en alle benodigde gegevens goed leesbaar zijn. Alleen het burgerservicenummer (niet te verwarren met het documentnummer) kun je afschermen.

In de mail staat beschreven welke informatie we nodig hebben.

Wat gebeurt er met de gegevens?

De ingestuurde gegevens worden zo snel mogelijk geverifieerd, daarover ontvang je van ons een mail. We hebben een bewaarplicht, zodat we toezichthouders indien nodig inzicht kunnen geven. We gaan zorgvuldig om met de gegevens die je deelt, in onze privacyverklaring kun je hier meer over vinden.

Wil je ook investeren in zonne-energie? Kies een project via ZonnepanelenDelen en investeer in de ZonneDelen!