Identiteitsverificatie voor ZonneDelers

Samen met ZonneDelers bouwen we bij ZonnepanelenDelen aan het grootste zonne-energiesysteem. Dit doen we door investeren voor iedereen makkelijk en toegankelijk te maken op ons platform. Daarbij moeten we voldoen aan wetgeving en de regels van de AFM ( Autoriteit Financiële Markten). Zo zorgen we voor een betrouwbaar financieel systeem, met een platform waarop criminele activiteiten niet mogelijk zijn. Om die reden vragen we bij het investeren om een identiteitsbewijs om zo de identiteit van de ZonneDelers te verifiëren.

Waarom verifiëren jullie de identiteit van ZonneDelers?

ZonnepanelenDelen is een financiële onderneming met een AFM-vergunning. Vanwege de Wwft (de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme) zijn wij verplicht de investeerders en de geldstromen op ons platform te monitoren.

Dit betekent voor ZonneDelers dat we een identiteitsbewijs en zo nodig andere documentatie uitvragen om de identiteit te kunnen verifiëren. Dit geldt voor nieuwe investeerders én voor investeerders die eerder via ons platform hebben geïnvesteerd.

Hoe wordt de identiteit geverifieerd?

Om te investeren via ZonnepanelenDelen kies je een project en investeringsbedrag uit. Je vult je gegevens in en rond de investering af met een iDEAL-betaling. Na de betaling ontvang je van ons een mail met een beveiligde link om je ID-bewijs veilig te kunnen uploaden. Zorg dat je ID-bewijs zo snel mogelijk is ingestuurd, zodat de ZonneDelen bij de officiële uitgifte op jouw naam kunnen worden gezet. Pas dan is je investering in de ZonneDelen compleet.

Alle ZonneDelers op ZonnepaneleNDelen

Voor ZonneDelers die eerder via ons platform in zonne-energieprojecten hebben geïnvesteerd, wordt eveneens gevraagd een ID-bewijs te sturen. Dit komt door een nieuwe zienswijze van de AFM. In de komende weken zullen we de ZonneDelers hierover informeren en een mail met de beveiligde link sturen om het identiteitsbewijs te kunnen uploaden.

Een geldig identiteitsbewijs uploaden

Om je identiteit te verifiëren vragen we om een kopie van een geldig paspoort, ID-kaart of rijbewijs. Zorg ervoor dat het identiteitsbewijs niet is verlopen en alle benodigde gegevens goed leesbaar zijn. Het burgerservicenummer (niet te verwarren met het documentnummer) kun je afschermen, net als de pasfoto.

In de mail staat beschreven welke informatie we nodig hebben en een link naar KopieID-app van de Rijksoverheid om veilig een kopie van je identiteitsbewijs te maken.

Wat gebeurt er met de gegevens?

De ingestuurde gegevens worden zo snel mogelijk geverifieerd, daarover ontvang je van ons een mail. We hebben een bewaarplicht om toezichthouders inzicht te kunnen geven indien nodig. We gaan zorgvuldig om met de gegevens die je deelt, in onze privacyverklaring kun je hier meer over vinden.

Wil je ook investeren in zonne-energie? Kies een project via ZonnepanelenDelen en investeer in de ZonneDelen!