Inspectie zonnepanelen Roosendaal evertkreekweg header 2

Profiteer van zonne-energie uit Roosendaal

Vanaf maandag 27 september 2021 is er de mogelijkheid tot participatie in Zonnepark Evertkreekweg in Roosendaal. Via ZonnepanelenDelen wordt €800.000  opgehaald door de uitgifte van ZonObligaties. Zo kan iedereen onderdeel worden van de energietransitie en profiteren van zonne-energie.

zonnepark evertkreekweg

De initiatiefnemers van Zonnepark Evertkreekweg zijn GreenIPP en Obton, een ontwikkelaar van duurzame energieprojecten en investeerder in zonne-energie. Het zonnepark is al gebouwd en produceert zonne-energie. Donderdag 16 september werd, in aanwezigheid van wethouder duurzaamheid van de gemeente Roosendaal, Klaar Koenraad, het Zonnepark Evertkreekweg officieel in gebruik genomen. Bekijk een video van de opening via Zuidwestupdate.nl

”Ik ben enorm trots dat het zonnepark Evertkreekweg is gerealiseerd. Gezamenlijk hebben we dit initiatief verwezenlijkt, van ontwikkelaars, organisaties tot omwonenden. Daarbij krijgen de inwoners van gemeente Roosendaal als eerste de kans om te investeren in het zonnepark. Zo werken we samen aan een duurzaam Roosendaal”.
Klaar Koenraad

Het zonnepark bestaat uit maar liefst 79.430 zonnepanelen. Hiermee wordt jaarlijks 29.925.000 kWh aan groene energie opgewekt. Dat is genoeg voor het stroomverbruik van bijna 10.000 huishoudens en zorgt voor een besparing van 11,9 miljoen kilo CO2-uitstoot per jaar.

onderzoek naar biodiversiteit

Van de 33,5 hectare die het zonnepark beslaat wordt een kwart gebruikt voor een landschappelijke invulling om de biodiversiteit in het perceel te laten toenemen. Zo zijn er hakhoutsingels, inheemse plantsoorten en amfibiepoelen aangelegd. Daarnaast is het gras op en rond het zonnepark een kruiden- en bloemrijk mengsel waar bijen, andere insecten en daarmee ook vogels op afkomen. Het gras wordt bijgehouden door schapen die fungeren als natuurlijke grasmaaiers.

Onder leiding van de universiteit van Wageningen wordt onderzoek gedaan naar de toename van biodiversiteit bij zonneparken. Zonnepark Evertkreekweg is uitgekozen om onderdeel te zijn van dit onderzoek. Er wordt vier jaar lang onderzoek gedaan om aan te tonen dat er daadwerkelijk een toename van biodiversiteit is bij zonneparken.

Naast aandacht voor de natuur is er ook aandacht voor recreatie. Tussen de beplanting is een recreatieve wandelroute aangelegd met informatie over het park en natuur educatieve onderwerpen.

PARTICIPATIE ZONNEPARK EVERTKREEKWEG

Nu het zonnepark is gerealiseerd en in productie is, kan iedereen die daarin geïnteresseerd is, participeren in de opbrengsten van het zonnepark. Direct omwonenden en ieder ander duurzaam geïnteresseerde kan investeren via ZonnepanelenDelen op www.zonnepanelendelen.nl/evertkreekweg.

Speciaal bij dit project:

  • De eerste 40 investeerders met een investeringsbedrag groter dan (of gelijk aan) €5.000 ontvangen een extra ZonneDeel t.w.v. €25 bij de uitgifte.
  • Inwoners uit de gemeente Roosendaal hebben voorrang bij de toewijzing van de ZonneDelen. Zij hebben 14 dagen de tijd om te investeren, ook als het project in die tijd al 100% van de financiering heeft opgehaald.

Via ZonnepanelenDelen zal €800.000 worden opgehaald door de uitgifte van ZonObligaties (ZonneDelen). Je koopt al een ZonneDeel vanaf 25 euro, waarbij je jaarlijks de waarde van de zonnestroom op je bankrekening ontvangt. Elke ZonneDeler kan live meekijken met de productie van zijn of haar ZonneDeel van het project.

Het rendement is, net zoals bij zonnepanelen op het eigen dak, afhankelijk van de zonnestroom productie in dat jaar en de dan geldende energieprijzen. Alles over het project is te lezen in het Informatie Memorandum.

Op dezelfde wijze zijn eerder 136 zonne-energieprojecten mogelijk gemaakt via ZonnepanelenDelen. Het grootste platform voor investeringen in zonne-energie.

Bekijk hier de projectdocumentatie en investeer vanaf maandag 27 september 15:00 in dit zonnepark!