Iederzon Nederland 1.2

ZonneDelers aan het woord – Romee

Via ZonnepanelenDelen investeer je heel eenvoudig en snel in zonne-energieprojecten. Je profiteert direct van de duurzame energie die de zonnepanelen opwekken. Ook lever je een bijdrage aan de energietransitie en een beter milieu. In deze serie vertellen ZonneDelers hun verhaal. Waarom ze investeren in ZonneDelen en wat hun ervaringen met ZonnepanelenDelen zijn. Deze keer het verhaal van Romee, ZonneDeler sinds 2018.

ZonneDeler Romee

Romee is 23 jaar oud en woont in een studentenflat in Amstelveen (die is voorzien van zonnepanelen!). Naast haar master Environment and Resource Management blogt Romee met passie over eco-positief leven op haar persoonlijke blog: https://www.whenateengoesgreen.com/.

De reden dat Romee investeert in ZonneDelen is heel duidelijk: de klimaatcrisis. “De situatie zoals het er nu uitziet is verschrikkelijk en zeker voor mijn generatie ben ik enorm bang voor de gevolgen. Ik neem mijn eigen verantwoordelijkheid door mijn eigen impact te meten en te verlagen. Ik ben gestopt met vliegen, eet volledig plantaardig, koop nagenoeg alleen tweedehands spullen en koop biologische boodschappen, om zo maar wat te noemen. Vorig jaar kwam ik uit op een score van 1,1 aarde die we nodig zouden hebben als iedereen zo zou leven als ik. Bijna ben ik er! Maar dat is nog niet genoeg. Ik wil graag binnen de draagkracht van de aarde leven én een positieve invloed hebben. Daarom investeer ik in ZonneDelen. Alle beetjes helpen denk ik maar. Hoe meer zonnepanelen, hoe beter.”

Romee studeert nog dus investeert vaker kleine bedragen. “Dit is waarom ik het platform ZonnepanelenDelen zo fijn vind, je kan investeren vanaf 25 euro. Ik heb nu geïnvesteerd in 8 verschillende projecten.” Eén van die projecten is Iederzon Nederland 1.2, dit is het zonnedak dat op de header is afgebeeld.

De 8 projecten waarin Romee heeft geïnvesteerd zijn zowel zonnedaken als zonneparken. Romee is van mening dat er méér zonnepanelen moeten komen te liggen, dus elk project is geschikt.

INVESTEREN IN ZONNEDELEN

Het investeren ervaart Romee als simpel: Wanneer ik genoeg geld gepaard heb en een mailtje krijg van ZonnepanelenDelen over een nieuw project, ga ik naar de site en investeer ik. Ik selecteer het bedrag en vul wat gegevens in. Het is gelukkig heel erg simpel.

Als de bouw van de projecten is afgerond en de monitoring is gekoppeld, kun je de opbrengsten van de ZonneDelen 24/7 bekijken via de persoonlijke online portal MijnStroom. Daarnaast krijg je als ZonneDeler maandelijks een rapport toegestuurd met de resultaten van die maand. Hierin staat hoeveel kWh er is opgewekt, wat deze stroom waard is en de CO2-uitstoot die hiermee wordt bespaard. Voor Romee is vooral dat laatste belangrijk “Als ik heel eerlijk ben kijk ik niet veel naar de rente of het verdiende geld. Het gaat mij om de bespaarde CO2-uitstoot. Hoe hoger dat getal, hoe blijer ik ben!” 

Romee sluit af met een oproep aan de ZonneDelers om naast te investeren in zonne-energie ook te kiezen voor een groene bank. Door je geld te stallen bij een groene bank zorg je ervoor dat dit geld wordt gebruikt voor duurzame initiatieven.

“Mocht je meer willen weten over verduurzamen op persoonlijk vlak dan zou ik graag mijn blog https://www.whenateengoesgreen.com/ willen aanraden. Hier verschijnt elke maandag een blogpost over duurzaam leven.”

NOG VRAGEN?

Bedankt voor het delen van je verhaal, Romee! Benieuwd naar het verhaal van andere ZonneDelers? Lees ook het verhaal van Cor en Leontien

Wil jij ook je verhaal delen of heb je vragen over investeren in ZonneDelen? Op werkdagen tussen 09:00 en 17:00 uur staan we voor je klaar op telefoonnummer +31(0)20 435 75 47, of stuur een e-mail naar info@zonnepanelendelen.nl. In het Informatiecentrum van ZonnepanelenDelen vind je ook de meest gestelde vragen en antwoorden terug.