Zonnepark Transberg

ZonneDelers aan het woord – Chris

Via ZonnepanelenDelen investeer je eenvoudig en snel in zonne-energieprojecten. In deze serie vertellen ZonneDelers hun verhaal. Waarom ze investeren in ZonneDelen en wat hun ervaringen met ZonnepanelenDelen zijn. Ditmaal: Chris, oprichter van stapjebeter.nl en ZonneDeler sinds 2016.

Chris (33) en zijn vrouw wonen in Rotterdam. In februari verwachten zij hun eerste kindje en binnenkort verhuizen ze naar een nieuwbouwhuis. “Dan hebben we eindelijk zelf ruimte voor zonnepanelen. Gelukkig was er voor die tijd ZonnepanelenDelen. Net als vele anderen die op jullie platform investeren had ik zelf geen geschikt dak om zonnepanelen op te leggen, maar zag ik wel de toegevoegde waarde hiervan.”

CO2-compensatie

Chris is al ZonneDeler sinds 2016, dus hoe hij precies bij ZonnepanelenDelen terecht is gekomen is lastig te zeggen. De aanleiding voor zijn eerste investering weet hij nog wel heel duidelijk: “Rond die tijd kwamen de CO2compensatiepartijen voor vliegreizen als paddenstoelen uit de grond. Echter geloof ik niet dat je voor enkele euro’s de CO2-uitstoot van je vliegreis kunt afkopen. Om die reden ben ik destijds na een vlucht zelf naar een alternatief gaan zoeken en ZonnepanelenDelen leek mij een goede manier om CO2uitstoot te compenseren.”

Inmiddels is Chris ZonneDeler in 29 projecten. Ieder jaar probeer ik in een aantal projecten te investeren. Met name zonnedaken vind ik interessant omdat die gebruik maken van ruimte die voor weinig anders gebruikt kan worden. Al moet ik zeggen dat ook bij de zonneparken goed rekening wordt gehouden met de flora en fauna. Een zonnepark met bloemen en wilde grassen is beter voor de biodiversiteit dan een weiland met alleen snelgroeiend gas voor koeien.”

Bijvoorbeeld Zonnepark Transberg in Dordrecht (zie foto), sprak Chris aan. “Dit zonnepark is op een oude stortplaats gebouwd. Daardoor kan zo’n terrein voor weinig gebruikt worden, maar voor zonnepanelen is het uiterst geschikt.”

Meer opwek dan eigen verbruik

Inmiddels wekken de ZonneDelen van Chris jaarlijks meer energie op dan ze thuis verbruiken. Het MijnStroom dashboard staat bij de favorieten in mijn browser en ik kijk er regelmatig naar.

Door de verschillende projecten krijgt Chris door het jaar heen regelmatig ZonneRente uitgekeerd. Omdat ik al lange tijd investeer pluk ik inmiddels ook de vruchten van de projecten waar ik in geïnvesteerd heb. De uitgekeerde ZonneRente investeer ik weer in de nieuwe projecten.

Samen een stapje duurzamer

Chris heeft een bedrijf in Online marketing. Daarnaast vindt hij het leuk om met websites in de weer te zijn en vindt hij duurzaamheid enorm belangrijk. Deze combinatie van interesses heeft ervoor gezorgd dat hij Stapjebeter.nl heeft opgericht. Hier verschijnen blogs met tips om je levensstijl te verduurzamen. Ook ZonnepanelenDelen is hier als tip genoemd!

Het verhaal van andere zonnedelers

Bedankt voor het delen van je verhaal, Chris! Benieuwd naar het verhaal van andere ZonneDelers? Lees ook het verhaal van DanielTanyaRomeeTonLeontien en Erik.

Wil jij ook je verhaal delen of heb je vragen over investeren in ZonneDelen? Op werkdagen tussen 09:00 en 17:00 uur staan we voor je klaar op telefoonnummer +31(0)20 435 75 47, of stuur een e-mail naar info@zonnepanelendelen.nl.

In het Informatiecentrum van ZonnepanelenDelen vind je ook de meest gestelde vragen en antwoorden terug.