ZonneDelers aan het woord – Tanya

Via ZonnepanelenDelen investeer je eenvoudig en snel in zonne-energieprojecten. In deze serie vertellen ZonneDelers hun verhaal. Waarom ze investeren in ZonneDelen en wat hun ervaringen met ZonnepanelenDelen zijn. Ditmaal: Tanya, die met haar investering de energietransitie wil helpen versnellen.

Enkele jaren geleden zei Tanya van Dijk, 40 jaar, haar baan op in de financiële sector. Ze maakte zich al langer grote zorgen over het klimaat en besloot zich er verder in te verdiepen. Ze keerde terug naar de schoolbanken voor een master Climate Studies.

ZonneDeler Tanya investeert inmiddels in 38 verschillende zonnedaken en zonneparken.

Tijdens die studie werd ze zich nog meer bewust van onze impact op het klimaat en de korte tijd die nog rest om het probleem aan te pakken. “Zeker nu ik een zoontje heb, ben ik nog meer vastbesloten om er alles aan te doen om klimaatverandering tegen te gaan”, zegt Tanya. “Ik wil een zo’n mooi mogelijke wereld aan hem doorgeven”.

Tanya kreeg eigen voetafdruk omlaag

Ook op persoonlijk niveau paste Tanya haar leven aan. Ze woont inmiddels in Italië en werkt als freelance projectcontroller voor een internationale NGO. Haar eigen ecologische voetafdruk heeft ze stevig omlaag gekregen. “Ons eigen huis werkt volledig op elektriciteit met eigen zonnepanelen, we rijden in een elektrische auto, we eten plantaardig en lokaal en kopen zoveel mogelijk tweedehands.”

Maar tegelijkertijd beseft Tanya dat niet voor iedereen die individuele keuzes zomaar financieel mogelijk zijn. “Vandaar dat wij elke maand een deel van ons geld opzijzetten om een bijdrage te leveren aan de energietransitie en die hopelijk mee te versnellen.”

veilig gevoel dankzij grote partijen

En zo kwam Tanya bij ZonnepanelenDelen terecht. Ze investeert inmiddels in 38 verschillende zonnedaken en zonneparken en daarnaast in twee PRO projecten: ZonLease 1 en 2.

Ze koos voor ZonnepanelenDelen omdat investeren in de energietransitie er simpel en snel kan. “Het geeft mij ook een veilig gevoel dat grote partijen als Greenchoice erbij betrokken zijn.” Tanya vindt het bovendien fijn dat je al vanaf een klein bedrag kan investeren en risico kan spreiden.

doe het voor iemand in je omgeving

Ze roept anderen op om haar voorbeeld te volgen, want zonnepanelen zijn een van de meest efficiënte manieren om te vergroenen en de klimaatverandering aan te pakken.

“Het gaat in het nieuws vaak over de onleefbare wereld die we creëren in 2050 en 2100. Dat is minder ver dan we denken. Ik verwacht dat mijn zoontje en beide nichtjes 2100 nog zullen meemaken. Zo heeft iedereen in zijn naaste omgeving wel iemand waar hij of zij het voor doet.”

het verhaal van andere zonnedelers

Bedankt voor het delen van je verhaal, Tanya! Benieuwd naar het verhaal van andere ZonneDelers? Lees ook het verhaal van RomeeTonLeontienCorBen of Erik.

Wil jij ook je verhaal delen of heb je vragen over investeren in ZonneDelen? Op werkdagen tussen 09:00 en 17:00 uur staan we voor je klaar op telefoonnummer +31(0)20 435 75 47, of stuur een e-mail naar info@zonnepanelendelen.nl.

In het Informatiecentrum van ZonnepanelenDelen vind je ook de meest gestelde vragen en antwoorden terug.