kleinstesoepfabriek

ZonneDelers aan het woord – Cor

Via ZonnepanelenDelen investeer je heel eenvoudig en snel in zonne-energieprojecten. Je profiteert direct van de duurzame energie die de zonnepanelen opwekken. Ook lever je een bijdrage aan de energietransitie en een beter milieu. In deze nieuwe serie vertellen ZonneDelers hun verhaal. Waarom ze investeren in ZonneDelen en wat hun ervaringen met ZonnepanelenDelen zijn. We trappen de reeks af met het verhaal van Cor, overtuigd ZonneDeler sinds 2019.

Zonnedeler cor

Cor is 59 jaar oud en voordat hij arbeidsongeschikt werd, werkzaam als zelfstandig organisatie-adviseur. Hij woont met zijn vrouw met veel plezier in de provincie Utrecht. De kinderen zijn inmiddels uitgevlogen en het genieten van de kleinkinderen is begonnen.

Cor is vanaf 2019 ZonneDeler omdat hij fan is van zonne-energie. Toen zijn eigen dak vol lag heeft hij vrienden en familie geholpen bij hun keuze voor zonnepanelen. Door zijn interesse in duurzame stroom kwam hij bij ZonnepanelenDelen terecht. Het concept spreekt hem aan omdat hij vindt dat zonne- en windenergie de toekomst hebben: ‘Ik heb de opvatting dat er nog veel investeringen nodig zijn in zonne- en windenergie. Schone energiebronnen die kunnen worden ingezet voor de elektravoorziening en voor het maken van waterstofgas. In plaats van “van het aardgas af” zou ik liever “aan het waterstofgas gaan”. Overstappen op waterstofgas is betaalbaarder voor de gemiddelde Nederlander. We hoeven dan niet te investeren in peperdure herrie producerende warmtepompen. Daarnaast is het financieel rendement aantrekkelijker dan het rendement op een spaarrekening.’

investeren in zonnedelen

Cor ervaart het investeren in ZonneDelen als eenvoudig en laagdrempelig. ‘Het proces van investeren is geautomatiseerd en verloopt prima.’ Inmiddels heeft Cor al in meerdere projecten van ZonnepanelenDelen geïnvesteerd: ‘Mijn eerste investering is in project LeyenZon geweest. Met een inleg van een klein bedrag wilde ik ervaren hoe het is om te beleggen in ZonneDelen. Omdat het goed beviel heb ik sindsdien in meerdere projecten geïnvesteerd. Als project neemt Zonnedak de Kleinstesoepfabriek een bijzonder plekje in omdat het bedrijf me aanspreekt. En ondanks dat project de Kie een zonnepark is – mijn voorkeur ligt bij zonnedaken – spreekt dit park me aan omdat het zo’n mooi stabiel rendement levert.

opbrengst zonnedelen

De opbrengsten van de ZonneDelen zijn 24/7 te bekijken via de persoonlijke online portal MijnStroom en de ZonneDelen app. ‘Vanaf de start van een project kan je de opbrengsten van jouw ZonneDelen volgen. Zowel de ups als de downs van de zonnestroom productie. Regelmatig kijk ik op MijnStroom naar de ontwikkeling van de opbrengsten van mijn projecten.

tips & tricks

Cor heeft nog een tip voor ons waar we zeker wat mee gaan doen: ‘De toevoeging van de statistiekenpagina is echt een mooie toevoeging. Wel is momenteel de situatie dat sommige informatie op de ene plek staat en andere informatie elders. Het zou mooi zijn wanneer deze plekken aan elkaar worden verbonden met een praktische link.’ Hij sluit positief af: ‘Het is mooi om te merken dat ZonnepanelenDelen echt iets doet met de feedback die zij krijgt. Het is duidelijk een organisatie die wil leren en wil innoveren. Neem nu die webinars. Bijzonder interessant.’

Nog vragen?

Bedankt Cor voor het delen van je verhaal! Wil jij ook je verhaal delen of heb je vragen over investeren in ZonneDelen? Op werkdagen tussen 09:00 en 17:00 uur staan we voor je klaar op telefoonnummer +31(0)20 435 75 47, of stuur een e-mail naar info@zonnepanelendelen.nl. In het Informatiecentrum van ZonnepanelenDelen vind je ook de meest gestelde vragen en antwoorden terug.