Zonnepanelendelen Kantoor

Webinar: Innovatie in zonne-energie

Zonne-energie opwekken wordt steeds populairder in Nederland. Inmiddels hebben meer dan een miljoen Nederlanders zonnepanelen op hun dak. Nu het belang van zonne-energie steeds groter wordt, zien we ook meer nieuwe ontwikkelingen in de markt. In dit webinar over innovatie in zonne-energie gaan we dieper in op de ontwikkelingen in deze sector.

Kostenreductie en verhoogd rendement

In dit webinar komen Matthijs Olieman, oprichter en eigenaar van ZonnepanelenDelen, en Huib van den Heuvel, oprichter en CCO van Solarge, ontwikkelaar van lichtgewicht zonnepanelen, aan het woord. Beide heren vinden dat de zonne-energie sector zich de afgelopen jaren enorm heeft ontwikkeld. Zo zijn de kosten van zonnesystemen flink gereduceerd terwijl het rendement is verbeterd: van 6% in de beginjaren tot zo’n 20% de afgelopen jaren.

ZonnepanelenDelen zelf is in 2013 gestart als innovatie binnen de zonne-energie door burgerparticipatie als financiering aan te bieden. Matthijs: “Voor het eerst kon je als burger in zonobligaties investeren waarbij het rendement afhankelijk is van de productie van de zonnepanelen en de stroomprijs op de markt. Net zoals zonnepanelen op je eigen dak.” Huib vult aan: “Ook in zonnepanelen zie je innovatie. Omdat tot 40% van de daken geen zonnepanelen kunnen dragen, hebben we een lichtgewicht zonnepaneel ontwikkelt. Innovatie zorgt dus voor meer ruimte voor zonnepanelen.”

Bekijk het webinar over innovatie in zonne-energie

De toekomst is zonnig

Een ding is na dit webinar heel duidelijk: er is volop innovatie in de zonne-energiesector en er liggen nog heel veel kansen. Zoals geïntegreerde zonnesystemen en de esthetische toepassing van zonnepanelen. Ook burgerparticipatie en draagvlak creëren worden steeds belangrijker. De integratie van zonnepanelen in de natuur kan daar een rol bij spelen, zoals ruimte scheppen voor groenstroken, schapenweide of het verbouwen van gewassen. Huib: “Het zit in ons als mensen, we willen dat het mooi is en dat kan ook.” En als het aan beide heren ligt, komen er morgen oplossingen voor opslag en liggen álle daken van Nederland straks vol met zonnepanelen.

Eerdere webinars

Benieuwd naar onze andere webinars? In het eerste webinar hebben we op verzoek van ZonneDelers een kijkje achter de schermen bij ZonnepanelenDelen gegeven. In het tweede webinar hebben we besproken wat er allemaal komt kijken bij een zakelijk zonne-energieproject.