app_zpd

bunq en ZonnepanelenDelen maken duurzaam investeren gemakkelijk

ZonnepanelenDelen en bunq gaan samenwerken om investeren in zonne-energie in Nederland gemakkelijker te maken. Met de samenwerking leveren ZonnepanelenDelen en bunq beide een bijdrage aan hun doelstellingen: de energietransitie versnellen en de C02-uitstoot verlagen.

Het partnership geeft bunq gebruikers een nieuwe manier om hun geld groen en duurzaam te laten werken, bovenop de bomen die de bank plant voor iedere bestede € 100 en de vrije keuze die gebruikers hebben over hoe hun tegoeden worden geïnvesteerd.

Ali Niknam, CEO van bunq:
Bij bunq doen we alles om het leven van onze gebruikers zo makkelijk mogelijk te maken. De samenwerking met ZonnepanelenDelen is een mooie toevoeging op de mogelijkheden die we onze gebruikers bieden om duurzaam bij te dragen aan een betere wereld, zonder dat het ze moeite kost.”

Investeren loont

ZonnepanelenDelen hoopt met deze actie bunq klanten aan te spreken om duurzaam te investeren. Sven Pluut, directeur ZonnepanelenDelen zegt hierover:
Ik vind het geweldig dat een innovatieve bank als bunq op deze manier haar gebruikers laat zien wat er allemaal mogelijk is om CO2-neutraal te worden én dat investeren in zonne-energie loont.

gratis investeringstegoed van 25 euro

ZonnepanelenDelen biedt klanten van bunq een duurzame actie aan: wie investeert in ZonneDelen, krijgt een gratis investeringstegoed van 25 euro cadeau. Gebruikers kunnen meedoen vanaf 25 euro en investeren in een zonne-energieproject naar keuze. Zodra het project gerealiseerd is, profiteren de deelnemers direct van de opbrengst van deze duurzame energie. Zo dragen ze bij aan de energietransitie en een beter milieu.


Over ZonnepanelenDelen
ZonnepanelenDelen is het grootste financieringsplatform voor zonne-energie in Nederland. Vanaf 2013 is er via het platform ruim 53 miljoen euro geïnvesteerd in 133 zakelijke zonne-energieprojecten. Dat is goed voor meer dan 860.000 zonnepanelen, waarmee 158.077.415 kg co2 uitstoot is bespaard.
Door samenwerkingen met ASN-bank, BNG bank en de Rabobank is deze financiering van zakelijke zonne-energieprojecten mogelijk. Én dankzij burgerparticipatie: op ZonnepanelenDelen.nl kunnen particulieren al vanaf 25 euro investeren in zakelijke zonne-energieprojecten door het kopen van ‘ZonneDelen’. Inmiddels hebben al ruim 8700 consumenten in zonne-energieprojecten geïnvesteerd.

Uniek aan ons zonne-energieplatform is dat zowel consumenten als ondernemers profiteren van het stabiele rendement van zonnestroom én een bijdrage leveren aan de energietransitie en een beter milieu. Samen investeren we in een duurzame toekomst!

Voor interviewverzoeken of perscontact: info@zonnepanelendelen.nl
Meer info: www.zonnepanelendelen.nl


Over bunq
bunq is in 2012 opgericht door Ali Niknam (1981), die er in meer dan 35 jaar in slaagde de eerste Europese bankvergunning te krijgen. Hij wilde de traditionele banksector radicaal veranderen en investeerde als enige investeerder € 73,8 miljoen in bunq. Het laatste publiekelijk beschikbare aantal gebruikersdeposito’s van bunq bereikte €1 miljard, gebaseerd op de stortingen in april 2021. Het totale bedrag aan gebruikersdeposito’s is zowel in 2019 als in 2020 verdubbeld en neemt elke dag toe. Sinds augustus 2021 heeft bunq het mogelijk gemaakt om een lokale IBAN te gebruiken naast je Nederlandse IBAN. Perfect voor mensen die (tijdelijk) in het buitenland wonen of zaken doen in meerdere Europese landen. Bekijk de bunq website voor meer informatie over locale IBAN’s.

bunq is momenteel beschikbaar in 30 Europese landen: Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Italië, Spanje, Frankrijk, België, Ierland, Bulgarije, Kroatië, Republiek Cyprus, Tsjechië, Denemarken, Estland, Finland, Griekenland, Hongarije, Letland, Litouwen , Luxemburg, Malta, Polen, Portugal, Roemenië, Slowakije, Slovenië, Zweden, het Verenigd Koninkrijk, Noorwegen en IJsland.

Voor interviewverzoeken Perscontact bunq: press@bunq.com https://www.bunq.com/press