Bijzondere tijden – Gepast blijven bouwen aan een zonnige en duurzame toekomst

Beste ZonneDeler,

De pandemie van het coronavirus (COVID-19) raakt iedereen en leidt over de hele wereld tot vergaande gezondheids- en veiligheidsmaatregelen. We willen je verzekeren dat we vanuit ZonnepanelenDelen ons ondanks alles blijven inzetten om alle betrokkenen de best mogelijke service te bieden.

Social distancing

In deze tijden hebben we de eerste focus om ervoor te zorgen dat we onze maatschappelijke bijdrage leveren door zo min mogelijk sociaal contact te hebben onderling (social distancing). Wij werken dus nu allemaal vanuit huis. ZonnepanelenDelen kan als organisatie bijna alle taken online uitvoeren en de eerste online stand-up met het volledige team ging goed vanmorgen.

Wel hebben de maatregelen om het virus in te dammen mogelijk consequenties voor de bouw- en installatiefase van de nieuwe zonne-energieprojecten of het opnieuw online krijgen van de monitoring bij storingen. Hier zullen we, als we daar meer informatie over hebben, direct over communiceren naar de betreffende project-investeerders.

Financieel zeer gezond

ZonnepanelenDelen heeft afgelopen jaar een nieuwe aandeelhouder mogen verwelkomen en hierdoor staat de organisatie er financieel goed voor. De financiële impact van de huidige overheidsmaatregelen is nog niet duidelijk, maar we zijn gesteund door het commitment van de overheid dat ze ondernemers maximaal zullen ondersteunen.

We blijven dus investeren in onze service, producten en de medewerkers om te zorgen voor nog meer zonne-energie naast de huidige 100 zonne-energieprojecten. We gaan nu bijvoorbeeld de persoonlijke portal MijnStroom flink verbeteren, waarbij nieuwe functionaliteiten en overzichten worden toegevoegd. Zo blijven we hard werken aan het voor iedereen bereikbaar maken van zonne-energie.

Stabiele projecten

We hebben met ‘ZonneDelen’ een product met een laag risicoprofiel (zoals altijd: baseer eventuele investeringsbeslissingen op basis van het informatie memorandum van ieder project) die dankzij de SDE-subsidie en technische garanties een stabiel omzetprofiel hebben. De huidige projecten blijven omzet genereren uit de opgewekte zonne-energie voor aflossing en rente.

Daarbij blijven we nieuwe zonne-energieprojecten lanceren als die gereed zijn om gefinancierd te worden.

We blijven aan onze missie werken om samen de grootste virtuele zonne-energiecentrale te bouwen en te zorgen voor een versnelde energietransitie naar duurzame energiebronnen. We hopen dan ook dat we – ondanks alles – samen door kunnen blijven gaan met het ‘verzonnen’ van Nederland.

Mochten er vragen of opmerkingen zijn twijfel dan om contact op te nemen via 0204357547 of via support@zonnepanelendelen.nl.  

Ik hoop dat we elkaar goed kunnen helpen in deze bijzondere tijden; ik wens je een goede gezondheid toe.

Sven Pluut
Oprichter & Directeur ZonnepanelenDelen