ZonneDelers helpen sociale huurwoningen aan zonne-energie

Alle beschikbare daken zo snel mogelijk vol leggen met zonnepanelen om duurzame energie op te wekken. Daar werken we hard aan. Sociale huurwoningen kunnen daar een grote rol in spelen, om zo lokaal duurzame energie op te wekken. Dat is belangrijk om alle groepen in Nederland mee te krijgen met de energietransitie en om te zorgen dat we zoveel mogelijk duurzame energie opwekken. Woningbouwcorporatie Ymere is met Iederzon de samenwerking aangegaan om 8.500 woningen te verduurzamen. ZonneDelers dragen daaraan bij door te investeren in de ZonneDelen van deze zonnedaken.

Verduurzamen van sociale huurwoningen

Vaak willen huurders ook graag profiteren van de stroom uit zonnepanelen, maar zijn er langdurige processen om toestemming te krijgen vanuit de ‘verhuurder’ om het dak te gebruiken. Woningbouwcorporatie Ymere heeft dat opgelost door een partij te selecteren die alle zaken uit handen neemt en kwaliteit levert: Iederzon.

Met Iederzon zijn meerdere gerenommeerde organisaties vanuit de eigen expertise (daken, installatietechniek en zon-PV) een samenwerking aangegaan om te zorgen voor enerzijds vermindering van stroomverbruik door de overstap naar LED-verlichting, en aan de andere kant de stroom die nog wel verbruikt wordt te verduurzamen door middel van zonne-energie.

Deze samenwerking tussen Patina, Klomp en LENS is in 2017 gestart en zorgt er intussen al voor dat 827 woningen en 73 centrale voorzieningen van grotere gebouwen over zijn op zonnestroom. De zonnepanelen wekken stroom op, en zorgen zo dat de bewoners een lagere energierekening krijgen. ZonneDelers investeren in deze projecten en krijgen rendement uit de zonnepanelen.

Eerder succesvolle financieringen

Op deze wijze zijn al zeven eerdere Iederzon zonne-energieprojecten gelanceerd op ZonnepanelenDelen, welke allemaal succesvol zijn gefinancierd, geïnstalleerd en nu duurzaam rendement opleveren voor de investeerders. Nu staat het achtste project ‘Iederzon Almere’ open voor deelname op ZonnepanelenDelen.

Tevreden huurders

Dat levert positieve reacties op van huurders van Ymere.  Dhr. Thuijs is een van de huurders van Ymere die al profiteert van zonnepanelen van Iederzon. 

“Vanwege mijn technische achtergrond en interesse in duurzame technologie, was ik al erg geïnteresseerd in zonnepanelen. Ik was al een tijd bezig om met Ymere te kijken of er zonnepanelen op het dak van ons woongebouw geplaatst konden worden. Dit bleek nog best ingewikkeld te zijn.

Uiteindelijk kwam ik via Ymere in contact met Iederzon: We hebben het benodigde aantal deelnemers behaald, dus konden de zonnepanelen geplaatst worden. In maart 2020 zijn de panelen geïnstalleerd en zijn de woningen aangesloten op zonnestroom.

Vanaf dag 1 hebben de panelen al stroom opgeleverd. We kunnen de opbrengst van de zonnepanelen ook inzien via een app. Ook van onze buren hoor ik dat ze goede ervaringen hebben met Iederzon. We zijn allemaal erg tevreden.”

Dhr. Thuijs

Tevreden investeerders

Investeerders in de Iederzon-projecten weten dat zij bijdragen aan de adoptie van zonne-energie, en krijgen een duurzaam rendement op de investering met veel zekerheden. Er wordt gewerkt met kwaliteitsproducten, door ervaren bedrijven, op vastgoed met een vast bestemmingsplan en een overheid die zonne-energie blijft stimuleren ten behoeve van de energietransitie.

Zoals een ZonneDeler de investering motiveert:

“Duurzame energie moet voor iedereen mogelijk zijn, ook als je in een sociale huurwoning woont. Hier lever ik graag mijn bijdrage aan.”

ZonneDeler

Win-win-win situatie


Door deze samenwerking zorgt de woningbouwcorporatie voor meer duurzame energie, profiteren de sociale huurders van lagere energiekosten, krijgen de ZonneDelers een duurzaam rendement op de investering en zorgen we zo samen voor een schonere wereld.

Er zijn momenteel nog 2.720 systemen, goed voor 19.340 zonnepanelen, in de planning om gerealiseerd te worden de komende jaren. Door jouw investering kan dat gerealiseerd worden. Doe ook snel mee op https://www.zonnepanelendelen.nl/project/iederzonalmere/.