Duurzaamste tennispark van Nederland

Het duurzaamste tennispark van Nederland. Tennispark Kralingen wil dat bereiken en heeft daarbij jouw hulp nodig.
Nadat het tennispark geïnvesteerd heeft in de ledverlichting wil het tennispark de volgende stap zetten door het aanschaffen van een zonne-energiesysteem. In totaal wil Tony Khan van Sportswise Kralingen 172 zonnepanelen neerleggen en zo groene stroom produceren.

Tony Khan / Tennispark Kralingen

Duurzaam voor de lange termijn

Tony Khan over het te plaatsen zonnedak:

“Het uitwerken van de verduurzaming van het tennispark door de aanleg van zonnepanelen draagt in alle facetten bij aan een betere exploitatie van het park op de lange termijn. Deze kans op een mooiere toekomst voor Rotterdam en het park grijpen we met beide handen aan”

Van IJsclub naar tennispark

Tennispark Kralingen is ontstaan vanuit schaatsvereniging de IJsclub die als een van de oudste verenigingen in Rotterdam jaarlijks het stuk weiland omtoverde tot een schaatsbaan. De schaatsbaan is er niet meer, maar het tennispark wel.

Het tennispark heeft 16 prachtige graveltennisbanen en een verbouwd clubhuis dat gebruikt wordt door 3 tennisverenigingen (LTC Kralingen, RSTV Passing Shot & NRV)  . Nu willen zij graag een volgende stap zetten door het clubhuis te verduurzamen. Vorig jaar wonnen zij hiermee al de ABNAMRO en Nudge verduurzamingswedstrijd en nu is het tijd voor de volgende duurzame actie.

Investeer mee

Er kan op https://www.zonnepanelendelen.nl/project/tennisparkkralingen geïnvesteerd worden in het zonnedak van Tennispark Kralingen. De investeerders kunnen vanaf 25 euro zorgen voor meer groene energie in Nederland en kunnen daarbij een rendement maken tot wel 4,7%. Zo kan Tennispark Kralingen weer een stap zetten om het meest duurzame tennispark van Nederland te worden. Tennispark Kralingen werkt samen met duurzame energieleverancier Greenchoice en ZonnepanelenDelen om zo de 172 zonnepanelen te financieren. Het zonnedak heeft een totaal vermogen van 44.720 watt piek en zal in het eerste jaar naar verwachting 36.760 kilo Watt uur opwekken, genoeg voor meer dan 10 huishoudens!