Royal Matic financiert zonnedak supersnel

Royal Matic heeft op het ZonnepanelenDelen platform binnen zeer korte tijd de financiering rond gekregen voor het zonnedak op de eigen showroom. Het totaalbedrag van 45.000,- euro is door 55 ZonneDelers bij elkaar gelegd in amper tweeënhalve week. Eigenaar Ron van Riet was vol verbazing over het snelle succes:

“Goed dat we nu het zonnedak kunnen gaan bouwen. Blijkbaar willen mensen echt zelf bijdragen aan het verduurzamen van Nederland.  Hopelijk volgen collega-bedrijven in Den Haag snel”.  

Ron van Riet / Royal Matic

Sven Pluut van ZonnepanelenDelen:

“Het zonnedak van Royal Matic is een fantastisch voorbeeld voor Nederlandse MKB. Dit laat zien dat crowdfunding voor zonne-energie een prachtige oplossing kan zijn om het zonnesysteem op het bedrijfsdak te financieren”.

Voorbeeld zonnedak

Met het zonnedak wil Royal Matic zelf verder verduurzamen maar ook een voorbeeld zijn voor het bedrijventerrein Forepark. Daar zijn nog veel lege daken waar veel mogelijkheden zijn om zonnepanelen te plaatsen.

Royal Matic kan zonder SDE+ en postcoderoos-regeling het zonnedak realiseren omdat het gebruikmaakt van de salderingsregeling. Het feit dat deze business case uit kan laat zien dat er veel mogelijkheden zijn voor het MKB om ook zelf zonne-energie op te wekken.

ZonnepanelenDelen model

Het ZonnepanelenDelen platform bewijst zich opnieuw. Meer dan 50% van de ZonneDelers komen uit de buurt van Den Haag, waar Royal Matic is gesitueerd, aangevuld met de interesse uit het hele land voor dit project. Daarbij is het ZonnepanelenDelen platform voor het eerst internationaal gegaan met een ZonneDeler uit België.

ZonneDelers Royal Matic

Het zonnedak van Royal Matic is een succesvolle samenwerking tussen Royal Matic, Greenchoice, Zonnefabriek en ZonnepanelenDelen. Royal Matic verwacht de eerste zonnestroom te produceren in oktober 2015.