Coöperatie Zonnepark Harlingen biedt duurzaam rendement

Update: De crowdfunding is binnen korte tijd geslaagd en 352 huishoudens dragen bij aan het zonnepark.

Bestuursleden van de coöperatie Frans van Wieren en Gert Jan Offinga hebben een volgende belangrijke stap genomen om te zorgen voor meer duurzame energie in Friesland. In het zonnige Harlingen kan er optimaal geprofiteerd worden van de zon. Frans van Wieren van Zonnepark Harlingen over de crowdfunding op ZonnepanelenDelen:

“Het was een uitdaging om de financiering voor dit park rond te krijgen. Met behulp van creatieve oplossingen, veel betrokken partijen en via crowdfunding is dat toch gelukt. We hebben er voor gezorgd, zelfs in de vakantieperiode, dat het benodigde bedrag binnen een maand op tafel is gekomen met behulp van 352 huishoudens. Dit is boven verwachting, we zijn heel blij met dit gegeven vertrouwen. Nu kunnen we ons verder gaan voorbereiden op de realisatie van het Zonnepark. “

De verwachting is dat er december 2016 zonnestroom zal worden geproduceerd op de Fahrenheitstraat in Harlingen. Zonnepark Harlingen is een samenwerking tussen Coöperatie Zonnnepark Harlingen, gemeente Harlingen, Greenchoice en heeft voor de crowdfunding gebruikt gemaakt van ZonnepanelenDelen.nl.

Coöperatie Zonnepark Harlingen gaat in samenwerking met de gemeente Harlingen en energieleverancier Greenchoice een zonnepark van 3.528 zonnepanelen neerzetten op de Fahrenheitstraat in Harlingen. Tenminste, als er genoeg investeerders zijn die ook willen investeren in zonne-energie van dit zonnepark, in totaal kan er voor 300.000 euro worden geïnvesteerd. De crowdfunding om dit zonnepark te realiseren is afgelopen zaterdag gestart op https://www.zonnepanelendelen.nl/project/harlingen en heeft nu al meer dan 100 deelnemers. Investeerders kunnen zo 16 jaar lang profiteren van de zonnestroom en daarop een mooi rendement maken dat op kan lopen tot 4,9% per jaar. Iedereen kan aan Zonnepark Harlingen mee doen. Ongeacht waar men woont of bij welke energieleverancier men klant is.

Meedoen in het zonnepark 

Door het enthousiasme over dit zonne-energieproject zijn er, na minder dan twee dagen, al meer dan 100 investeerders in de ZonneDelen (een deel van het zonne-energieproject). Op deze manier kan het spaargeld duurzaam worden ingezet tegen een goed rendement.

Huishoudens in Harlingen die in een monument wonen, zelf geen (geschikt) dak hebben of een totale investering in een zonne-energiesysteem te groot vinden kunnen zo toch profiteren van zonne-energie. Met een investering in zonnepark Harlingen draag men bij aan meer werkgelegenheid in de regio, wordt er een hoger rendement behaald dan op het spaargeld en zorgt men voor meer duurzame opwekking van stroom.

Er is ook veel vraag vanuit de stedelijke gebieden in Nederland om mee te doen met dit soort duurzame projecten, aangezien velen in de stad geen eigen dak hebben en toch willen profiteren van de zon. Met de verkregen SDE+ (Stimuleringsregeling duurzame energieproductie) subsidie kan iedereen in Nederland mee doen met dit zonne-energieproject.

Over het zonnepark:

Het zonnepark wordt geplaatst op 18.412 vierkante meter grond op industrieterrein Oostpark te Harlingen. Aan de Fahrenheitstraat in Harlingen komen in totaal 3.528 zonnepanelen te liggen. De zonnepanelen hebben gezamenlijk een capaciteit van 952 kWp en zullen in het eerste volledige productiejaar naar verwachting meer dan 1 miljoen kWh opwekken. Gelijk aan het stroomverbruik van 300 huishoudens.

social media Zonnepark Harlingen

Samenwerking

Zonnepark Harlingen wordt gerealiseerd met behulp van veel partijen. De gemeente Harlingen ondersteunt het project door een investering te doen en zelf stroom af te nemen van zonnepark Harlingen. Daarnaast is er de verkregen SDE+ subsidie van de overheid, een bank wil graag meefinancieren en ook energieleverancier Greenchoice heeft haar nek uitgestoken om te zorgen voor meer zonne-energie in Nederland.

Altijd inzicht in de stroomproductie

Vanaf 2 juli kan men dus meedoen op ZonnepanelenDelen.nl. 15 Zonne-energieprojecten zijn al eerder gerealiseerd via ZonnepanelenDelen. Door gebruik te maken van het platform van ZonnepanelenDelen kunnen de investeerders ook altijd inzicht krijgen in hun investering via de ZonneDelen app voor mobiel of tablet. De ZonneDelen app is gratis voor alle investeerders, waarbij als het zonnepark is gerealiseerd de investeerders de persoonlijke situatie zien met betrekking tot vermogen en opwek van hun deel van het Zonnepark.

ZPD_mockup3

Investeren in het zonnepark kan nu, dit kan al vanaf 25 euro. Het rendement op de investering in ZonneDelen kan in het gunstige geval oplopen tot wel 4,9% per jaar. Zo zorgen we samen voor meer duurzame energie in Nederland. Kijk op https://www.zonnepanelendelen.nl/project/harlingen om ook mee te doen!