ZonnepanelenDelen launching partner van The Things Network

The Things Network lanceert 21 augustus in Amsterdam het wereldwijd eerste stadsbrede internet of things data netwerk. Zo kan op een open en gratis manier een data connectie worden onderhouden voor apparaten met een laag data verbruik. ZonnepanelenDelen is launching partner om dit netwerk een groot succes te maken.

Groot bereik

The Things Network gebruikt de technologie LoRaWAN, het bereik van de connectie is gemiddeld 10 kilometer en het energieverbruik is heel laag. Voor simpele data uitwisseling tussen apparaten is het perfect. Door de uitrol van dit netwerk kan er een flinke boost worden gegeven aan het internet of things landschap in Nederland.

Kernwaarden

ZonnepanelenDelen juicht dit initiatief van open ’internet of things’ toe. ZonnepanelenDelen ondersteunt met het neerzetten van een antenne, zodat het netwerk en het bereik wordt vergroot. The Things Network heeft dezelfde kernwaarden die ZonnepanelenDelen voorstaan: Open, crowdsourcing en delen. Door het bijdragen hopen we dit snelle succes van initiator Wienke Giezeman verder op weg te helpen. Dit zodat er snel een globale dekking gaat komen voor deze technologie.
176684-Amsterdam map square-a75b1a-large-1439981312

Sven Pluut van ZonnepanelenDelen merkt op:

“Een virtueel gecrowdfund netwerk van zonnepanelen, heeft ook een goed datanetwerk nodig. Als we dit datanetwerk ook collectief kunnen opbouwen past dat perfect. Samen sta je sterker.”

MijnStroom

Voor ZonnepanelenDelen is The Things Network een perfecte uitkomst voor het monitoren van de verschillende zonne-energieprojecten die op ons platform gelanceerd worden. Een van de grotere uitdagingen is het optimaliseren van de data connectie tussen de verschillende zonnepanelen in het land en onze MijnStroom portal. In deze MijnStroom portal zien onze ZonneDelers de prestaties van de eigen ZonneDelen. Met een goed data netwerk kunnen we makkelijker onze projecten zonne-energie projecten koppelen.
Onderstaande video legt het concept in het Engels uit: