Transparant communiceren met onze ZonneDelers en de AFM

Update Juli 2018 : ZonnepanelenDelen klaar voor verdere groei met AFM-vergunning 

U kunt bij ons makkelijk investeren in een duurzame toekomst door te investeren in collectieve zonne-energie projecten. Daarbij krijgt u een dubbel rendement. Dit is zowel financieel rendement (in euro’s) als een duurzaam rendement (schone stroom). ZonnepanelenDelen zorgt zo samen met u dat lokale zonne-energie initiatieven, zoals de Euroborg, BioRomeo of De ZonneWIJde, gerealiseerd kunnen worden. En dat werkt!

gelijk speelveld

Het fenomeen crowdfunden is dan ook snel aan het groeien de laatste jaren. De beweging van onderop groeit! Dat is heel mooi. De Autoriteit Financiële Markten (AFM), het instituut dat waakt over consumenten in de financiële sector, wil op een positieve manier bijdragen aan initiatieven en ondersteunende platformen zoals ZonnepanelenDelen. Tegelijkertijd wil de AFM een helder beeld scheppen over de mogelijkheden, kansen maar ook de risico’s van crowfunding. In december 2014 heeft de AFM een rapport gepubliceerd ‘Crowdfunding – Naar een duurzame sector’ (pdf). Wij, van ZonnepanelenDelen, staan ook voor heldere regelgeving en een duidelijk gelijk speelveld voor de sector. Dit zodat we als sector duurzaam kunnen groeien en een ieder die meedoet, bewust is van de kansen en de risico’s.

AFM Banner

Wij vinden transparantie en betrouwbaarheid van groot belang en daarom worden alle details van een project inclusief de risico’s uitgebreid beschreven in een Informatie Memorandum dat u op de projectpagina’s kunt downloaden. Daarbij hoort ook de vermelding van de AFM banner. Dat zit zo. In Nederland zijn ondernemingen die een obligatielening uitgeven met een totale omvang die minder dan 2,5 miljoen euro is, namelijk vrijgesteld van de prospectusplicht.

AFM

Helder uitgelegd

In onze documenten hebben wij altijd al deze vermeldingen van de AFM opgenomen. We vermelden dit nu extra op de website zodat u er aan herinnerd wordt dat u goed gespreid investeert en daarbij extra aandacht legt op de verschillende inhoudelijke documenten die wij en de verschillende zonne-energie projecten voorleggen.

Voor u is er visueel iets veranderd op de website. Tegelijkertijd is er aan het risico profiel van de zonne-energie projecten niks veranderd. Wij hebben altijd al zo helder en transparant mogelijk geïnformeerd over de kansen en risico’s van de zonne-energie projecten. Dat zullen we blijven doen.

Conclusie

Er verandert niks voor u om te investeren in de zonne-energie projecten, we willen alleen zorgen dat u goed op de hoogte bent van de bijbehorende kansen en risico’s.

Wij hopen ook dat andere zonne-energieprojecten dit voorbeeld volgen. Onze oprichter Sven Pluut heeft hier ook al eerder over gesproken (presentieslides in PDF) voor lokale energiecoöperaties.  Deze presentatie is samengevat in dit artikel op Hieropgewerkt. “Transparant communiceren door energiecooperaties”.