Duurzame energie is al bereikbaar!

Wij betreuren de uitspraak die in het nieuws is gekomen dat duurzame energie voor veel burgers niet bereikbaar zal gaan worden. Het is een goed streven geweest van Eneco en LochemEnergie om de rechter te vragen of de belastingdienst in zijn recht staat om belasting te heffen op elders opgewekte zonne-energie. Het blijft een vreemde situatie om over de eigen opgewekte stroombelasting te moeten betalen omdat het elders is opgewekt. Broekzak – vestzak alleen dan met de belastingdienst ertussen. En volgens de rechter mag de belastingdienst dit doen.

DUURZAME ENERGIE BEREIKBAAR

Helaas hadden we alleen deze uitspraak al verwacht van de rechter. Goed dat het geprobeerd is en nu helder is. Wij vanuit ZonnepanelenDelen vinden het alleen jammer dat jullie deze uitspraak doen op Nu.nl.

“De uitspraak zorgt er voor dat duurzame energie voor heel veel burgers niet bereikbaar gaat worden.”

Hallo anonieme uitspraak van een organisatie! Waarom?! Het is allang mogelijk om duurzame energie op andermans dak bereikbaar te maken. Wij kunnen met trots melden dat er al een grote community van ZonneDelers vijf zonneparken hebben gefinancierd en staan er veel zonneparken op stapel om binnenkort gefinancierd te worden op ons platform.

POSITIEF

Deze zonne-energieprojecten maken allen gebruik van de huidige subsidie en wetgeving. Deze maatregelen kunnen zorgen voor een positief rendement voor alle betrokkenen. Alle projecten tot nu toe op ZonnepanelenDelen.nl rekenen al zonder deze energiebelasting voordelen (Zoals gezegd: helaas hadden we de uitspraak al verwacht). Om het financieel interessant te maken, maken we gebruik van een andere subsidieregeling, namelijk SDE+ (Subsidie Duurzame Energie).

Alsjeblieft Eneco en LochemEnergie. Laten we positief kijken naar wat er nu wel kan en vandaag de dag al zorgen voor meer zonne-energieprojecten. Dan is het niet handig om dit soort uitspraken op Nu.nl te zetten.

Zonne-energie is vandaag de dag al bereikbaar en een financieel goede investering voor iedereen!