Sven Pluut ‘Jonge Groene Ondernemer 2015’

Ondernemersvereniging De Groene Zaak heeft de winnaar gekozen van de ‘Jonge Groene Ondernemer ’: Sven Pluut van ZonnepanelenDelen.nl. Donderdag 4 juni maakte Marga Hoek, voorzitter van de jury, directeur van De Groene Zaak de winnaar bekend bij het seminar ‘Leiders van de toekomst’.

VERANDERING IN CONSERVATIEVE BEDRIJFSTAKKEN

De jury koos Sven Pluut vanwege het innovatieve financierings- en businessmodel. Sven Pluut heeft in twee vrij conservatieve bedrijfstakken (financiering en energie) verandering gebracht. Hij inspireert daarmee vele anderen! De jury beoordeelde de kandidaten op zowel de duurzame prestaties van de onderneming als het leiderschap van de ondernemer. Door deze benoeming is ZonnepanelenDelen automatisch lid geworden van De Groene Zaak en heeft het als winnaar een partnerschap aangeboden gekregen. Oprichter van ZonnepanelenDelen Sven Pluut: “Veel burgers en gebouweigenaren willen graag zonne-energie projecten realiseren. Ons platform helpt ze hierbij en organiseert de financiering via crowdfunding. Ook zorgen we gedurende de looptijd van een project voor de administratie en geven we de leden inzicht in de hoeveelheid opgewekte energie”.

JURY JONGE GROENE ONDERNEMER 2015

De juryleden waren: Volkert Engelsman (CEO Eosta), Lynn Zebeda (co-founder Dr. Monk), Jan Rotmans (hoogleraar EUR) en Marga Hoek (directeur De Groene Zaak, Het Groene Brein, Voorzitter). De jury heeft de kandidaten beoordeeld op zowel de duurzame prestaties van de onderneming (dit telde voor 60% mee in de punten) als het leiderschap van de ondernemer (40%). De criteria waren voor ondernemerschap:

  1. Duurzaam businessmodel (profit)
  2. Principes van de nieuwe economie (planet, people)
  3. Innovatie

Voor het volledige persbericht ga naar De Groene Zaak (PDF)