“Ik hoefde er geen seconde over na te denken”

In dit blog aandacht voor het verhaal van Els Ivers. Zij heeft geïnvesteerd in Zonnedelen van het project Uit je Eigen Stad. en vroegen haar naar haar ZonnepanelenDelen ervaringen. Bij de opening van het zonnedak van de stadsboerderij in Rotterdam spraken wij met deze enthousiaste ZonneDeler. Hiermee willen we iets meer te weten komen van een Zonnedeler die in een of meerdere projecten heeft geïnvesteerd om zo anderen te inspireren of gewoon een persoonlijk verhaal achter een duurzame investering te laten zien.

Wat was uw motivatie om samen met 120 andere Zonnedelers Zonnedelen te kopen van het zonnedak van Uit je Eigen Stad?

“Al een aantal jaren zocht ik naar een mogelijkheid voor het plaatsen van zonnepanelen, maar de VvE van mijn flatgebouw vond het rendement niet aantrekkelijk genoeg. Gelukkig kwam er een mail van Greenchoice.” 

IMG_3877

 

Hoe bent u op de hoogte gekomen van de mogelijkheid om met crowdfunding via Zonnepanelendelen een zonnedak te realiseren?

“De mail van Greenchoice gaf mij de mogelijkheid te investeren in zonnepanelen. Bij “Uit je eigen stad”, het bedrijf dat ik een warm hart toe draag, kon ik naar draagkracht investeren in zonnedelen, crowdfunding is een geweldig initiatief! Ik hoefde er geen seconde over na te denken. En het mooie is, mocht ik de periode van 15 jaar niet overleven, dan erft mijn dochter de ZonneDelen.” 

Heeft u nog een boodschap voor de bestaande en toekomstige Zonnedelers van Zonnepanelendelen?

“De huidige ZonneDelers hebben het al begrepen; meer gebruik gaan maken van zonne-energie. Zij kunnen hopelijk anderen motiveren hierover na te gaan denken. Hoe meer men er over praat, hoe meer er gaat gebeuren. Door middel van crowdfunding wordt het nog aantrekkelijker. Het is voor ons en de volgende generaties toch belangrijk dat de aarde in de toekomst niet uitgeput raakt en te veel vervuilt.”

Wie zou u willen overhalen om ook te investeren in een zonne-energieproject?

“Over het algemeen genomen zou ik willen zeggen : praat met iedereen over zonne-energie, de energie van de toekomst. Naar mijn mening zouden er veel meer zonnepanelen in Rotterdam te zien moeten zijn. Het lijkt mij geweldig als grote en kleine ondernemingen ook meer gaan nadenken over zonne-energie en het liefste zou ik op alle huizen in Rotterdam zonnepanelen zien, want dat is toch de toekomst?!”