Bierbrouwerij Oedipus aan de zonnestroom?

We houden er van om projecten op te pakken die goed voelen. Dit is er weer zo één. Oedipus Brewing in Amsterdam zoekt voor de brouwerij steun om zonnepanelen aan te schaffen en betaalt jouw rendement uit met hun bijzondere bieren. Zo kan de brouwerij verder verduurzamen en krijgen de investeerders een voordeel in natura. Dat is toch extra genieten van de Oedipus bieren!

Zoals de heren van Oedipus het zelf zeggen:

Oedipus is vanuit hobby ontstaan en groeit hard. Alle bieren van Oedipus hebben een uitgesproken smaak, bezitten humor en zetten aan tot nadenken. 

Tegelijkertijd maken we ons ook weleens zorgen: of Rick nog wel eens verliefd zal worden, of onze gulp wel dicht zit, en ook wel eens over de planeet waar we op wonen. Niet voor niets hebben we één van onze bieren tot Gaia gedoopt: Moeder Aarde.

Bij Oedipus zetten we kleine stappen om zo min mogelijk impact op het milieu te hebben. Zo doen we onderzoek naar de verduurzaming van ons verpakkingsmateriaal, doen we mee aan de plastic inzamelactie in de buurt (om er plantenbakken van te maken), en proberen we zo biologisch mogelijk te brouwen.

Onze volgende stap is om zonnepanelen op de brouwerij te installeren. Daarmee kunnen we nieuwe bieren maken met zonne-energie van ons eigen dak. We dachten aan een frisse pale ale of een mooie berliner weisse met fruit. Gemaakt mét en voor de zon.

oedipus_taproom-720x480

De crowdfunding voor de 18 zonnepanelen staat open. Meedoen kan vanaf 50,- euro op https://www.zonnepanelendelen.nl/oedipus waarbij je, naast dat je zorgt voor meer zonne-energie in Amsterdam, een pakket met bieren krijgt ter waarde van 62,50 euro. Je bent de eerste die dan kan profiteren van het bier gebrouwen op zonnestroom! Goede deal al zeggen wij zelf. Leuk als je ook mee doet.

Check het geniale filmpje;

In totaal zoekt Oedipus 8.500 euro om het zonnedak te realiseren. Samen met ZonnepanelenDelen.nl en Sungevity willen ze in ieder geval 18 zonnepanelen op het dak van de brouwerij leggen.