ZonnepanelenDelen financiering succesvol TPSolar 5 miljoen euro

TPSolar haalt succesvol €5 miljoen op

TPSolar heeft via het platform van ZonnepanelenDelen succesvol €5 miljoen opgehaald. Via obligaties heeft iedereen kunnen participeren en bijna 1.000 investeerders hebben dat gedaan. TPSolar kan hiermee de pijplijn aan zonneparken ontwikkelen. De ambitie is om 500 MW aan zonneparken te ontwikkelen en dat vergt forse investeringen.

500MW zonnestroom

TPSolar heeft de mooie ambitie om een portfolio van 500MW aan zonneparken te ontwikkelen. Een opgave van dat formaat vraagt dan ook om een goede samenwerking en speciale financiering voor de ontwikkelingsfase.In samenspraak is er voor deze nieuwe opzet gekozen, waarbij de pijplijn aan zonneparken ook het onderpand is voor de obligatiehouders. Op deze manier kunnen de vele voorbereidende kosten van nieuwe parken gedekt worden, zoals voor het verkrijgen van omgevingsvergunningen en het reserveren van netaansluitingen.

Investeerders konden door middel van een senior obligatielening instappen met een korte looptijd van 3 jaar en een jaarlijkse 5% rente. Samen met bijna 1000 ZonneDelers is het doel van €5 miljoen aan investeringen bereikt.

René Hendriks, directeur van TPSolar, is erg blij met dit resultaat. “Het is mooi om te zien hoeveel particuliere Nederlandse investeerders willen investeren in de ontwikkeling van meer zonnepark-projecten. Hoe mooi is het dat men dan op deze manier helpt bij het verder ontwikkelen van onze projecten, om uiteindelijk mee te kunnen profiteren van diezelfde projecten. Wij zijn als bedrijf dan ook erg trots op het resultaat. Hierdoor zijn we minder afhankelijk van externe financiers, kunnen wij onze projecten in eigen beheer blijven ontwikkelen en volgens onze eigen visie.”

Sven Pluut, oprichter van ZonnepanelenDelen, is erg blij met het verloop van de investeringsrondes: “We zijn als ZonnepanelenDelen ontzettend trots dat wij een bijdrage hebben kunnen leveren aan de groei en successen van TPSolar. Een mooi familiebedrijf dat veel voor elkaar krijgt. Met deze €5 miljoen euro aan financiering kan TPSolar grote stappen voorwaarts maken in het ontwikkelen en realiseren van haar pijplijn aan zonneparken”.  

Samenwerking zorgt voor versnelling van de energietransitie

TPSolar en ZonnepanelenDelen zijn goede partners. ZonnepanelenDelen vindt het mooi om te zien dat via hun platform vraag en aanbod goed bij elkaar gebracht wordt. Sven Pluut: “Ik wil op deze manier graag mijn grote dank uitspreken aan alle investeerders voor hun investeringen en aan TPSolar voor het in ons gestelde vertrouwen om de financiering rond te krijgen.”

TPSolar heeft al zes zonneparken succesvol gerealiseerd: in Uden, Zeewolde, Dordrecht, Someren en twee in Lochem. Hiermee worden al meer dan 17.000 huishoudens van groene stroom voorzien. De komende jaren is het doel om zonnestroom op te wekken voor 100.000 huishoudens, mede door de opgehaalde financiering.

ZonnepanelenDelen succesvol 5 miljoen euro gefinancierd voor team TPSolar
Het team van TPSolar