Investeer in MKB zonnedaken

Wegens succes uitgebreid: Maak meer Nederlandse zonne-energieprojecten mogelijk

Zonlease 1 B.V. biedt opnieuw de mogelijkheid om te investeren in senior gezekerde obligaties waarmee Nederlandse zonnedaken bij het MKB worden gerealiseerd. Wegens de grote vraag en de zeer goed gevulde pijplijn aan zonne-energieprojecten is er voor €1,5 miljoen ruimte om te investeren op het platform ZonnepanelenDelen. Dit nadat al eerder succesvol €5 miljoen is opgehaald voor Zonlease. De obligaties kennen een looptijd van 3 jaar met een jaarlijkse vaste rente van 4,5%, en je kan nu voor het eerst vanaf 250 euro investeren. Deze obligaties zijn gedekt door huidige en toekomstige leaseovereenkomsten. Met dit kapitaal wordt er gezorgd voor meer zonnedaken bij het Nederlandse MKB.

De eenvoud van Zonlease aantrekkelijk voor het MKB

Zonlease levert financieringen tussen de €25.000 en €750.000 voor zonnedaken bij het MKB . In dit segment is het voor MKB’ers uitdagend om externe financiering aan te trekken. De ondernemers houden graag het werkkapitaal beschikbaar voor de kernactiviteiten van de onderneming. Door gebruik te maken van Zonlease komen deze zonnedaken er dus wel. Voor de MKB’ers is het interessant omdat de opbrengsten uit het zonnedak hoger zijn dan de kosten voor rente en aflossing. Direct vanaf de start profiteren de ondernemers dus van zonne-energie, wekt Nederland meer duurzame energie op en maak jij een duurzaam rendement op het kapitaal.

Energiekosten bij het MKB

Het Nederlandse MKB heeft veel last van de hoge energieprijzen. Naast tijdelijke maatregelen van de Nederlandse overheid is er ook voor de lange termijn een oplossing: zelf duurzame stroom opwekken via zonnepanelen. Via Zonlease trekken MKB-ondernemers zeer eenvoudig een financial lease aan voor de zonnepanelen. IJsfabriek de Noordpool en stallingsbedrijf Jack Van der Linden zijn mooie voorbeelden van ondernemers die profiteren van alle voordelen, net zoals al tientallen andere ondernemers.

Grote interesse vanuit het MKB

Er is al voor €6,3 miljoen aan leases getekend en er is in maart 2023 nog €21,9 miljoen aan openstaande aanvragen. Dit is exclusief projecten die al zijn uitgevallen, omdat deze niet aan de voorwaarden konden voldoen, het zonne-energieproject uiteindelijk geen doorgang vond of toch op andere wijze is gefinancierd.

Via Zonlease zijn al bijna 24.000 zonnepanelen mogelijk gemaakt die tientallen jaren zonnestroom zullen opwekken. Op de ideale plek: zonder extra ruimte in te nemen en dicht bij de gebruiker van de stroom. Daar voegt Zonlease graag nog vele duizenden zonnepanelen aan toe op de daken bij het MKB.

Nieuwe kans om te investeren in zakelijke zonnedaken

Investeerders hebben opnieuw de mogelijkheid om te investeren in Zonlease 1 B.V. Investeer nu op

https://www.zonnepanelendelen.nl/project/zonleaset6/

Zoals investeerders uit de vorige tranches onder andere schreven bij de investering:

  • Op weg naar een energie onafhankelijk Nederland
  • Goed initiatief en leuk rendement
  • Bijdragen aan de energietransitie met een aantrekkelijk rendement.
  • Een zonnige toekomst tegemoet
  • Het leven op aarde is veel te mooi, dat moet blijven.


We hopen je ook (of opnieuw) te mogen verwelkomen als investeerder in Zonlease 1 B.V.