ZonnepanelenDelen Stan Lenglet

Interview Stan Lenglet  – Head of Sales

Het mooie van werken bij ZonnepanelenDelen is, dat je vandaag kunt besluiten om iets te veranderen en dat dan ook direct kan doorvoeren.” 

Duurzaamheid zit bij ons allen in het bloed bij ZonnepanelenDelen. Zo ook bij Stan Lenglet, die als kind Willie Wortel wilde worden en die aan het televisieprogramma 2 voor 12 meedeed en zowaar won! Bij ZonnepanelenDelen is hij Head of Sales en verantwoordelijk voor het team van Finance Consultants dat de beste financieringsoplossing biedt voor onze klanten. Het vinden van de meest duurzame oplossing die wij onze klanten kunnen bieden, is wat hem de meeste energie geeft.

Stan wil Echt impact maken 

Na zijn studie economie in Groningen, lag het voor de hand dat hij in de bancaire sector aan de slag zou gaan. Om erachter te komen welke richting binnen de bank het beste bij hem paste was het volgen van het management traineeship de meest logische keuze. Vervolgens klom hij de corporate ladder op totdat het ondernemerschap begon te kriebelen: 

‘Door met name mijn rol in Londen heb ik veel internationale bankervaring opgedaan. Maar na 10 jaar opklimmen op de corporate ladder wilde ik meer waarde toevoegen. Ik wilde graag met mijn opgedane kennis kleinere organisaties gaan helpen en meer gaan ondernemen. Het grote voordeel van kleinere organisaties is dat ze nog veel beweegruimte hebben omdat ze nog weinig corporate restricties hebben. Dan kan je echte impact maken en zo kwam ik in 2018 bij ZonnepanelenDelen terecht.’ 

Kansen zien en kansen grijpen 

Als Head of Sales probeert Stan zijn team zowel op professioneel als ook op persoonlijk vlak te coachen om zo het maximale uit iedereen te halen: ‘Ons doel is om onze volgende mijlpaal van 500 miljoen euro aan duurzame financiering te halen. Het mooie van werken bij ZonnepanelenDelen is, dat je vandaag kunt besluiten om iets te veranderen en dat dan ook direct kan doorvoeren. Deze mogelijkheid en verantwoordelijkheid leg ik dan ook graag bij mijn team neer.’ 

Heb je hier dan een concreet voorbeeld van? ‘Ja, het meest recente voorbeeld hiervan is dat één van de Finance Consultants bij zijn vorige werkgever goede ervaringen had met evenementen voor strategische partners. Dit is iets wat wij nog niet deden. Ik heb hem vervolgens de vrijheid gegeven om hieraan invulling te geven. Dit gaat resulteren in een mooi evenement voor installateurs dat we in juni gaan houden.’ 

Sportieve balans tussen zakelijk en privé 

Het fijne aan het werken bij ZonnepanelenDelen is dat je (in de meeste rollen) de vrijheid hebt om jouw werkweek zelf in te delen, zolang je maar output levert. Als hij tijd vrij heeft, dan besteedt Stan dat het liefst aan zijn gezin of: ‘Iedereen op kantoor weet dat ik sportief ben ingesteld, naast dat ik graag een potje pingpong speel met collega’s, is sporten ook erg belangrijk voor mij. Zo trek ik direct mijn schaatsen uit de kast als het vriest en anders zit ik veel op de fiets of ben op het hockeyveld te vinden.’ 

Er is een plek vrij in het team van Stan? 

Op dit moment werken er 26 mensen bij ZonnepanelenDelen. Ben je na het lezen enthousiast geworden over ZonnepanelenDelen en ben je opzoek naar een uitdaging waarbij je impact kan maken? We zijn altijd opzoek naar talenten. Ook in het team van Stan zijn momenteel nog plekken vrij.

Bekijk hier de vacature voor Finance Consultant. Of check de andere beschikbare vacatures via joinus.zonnepanelendelen.nl.

Werken bij ZonnepanelenDelen

Wil je andere teamleden leren kennen?

Lees dan ook de interviews met onder andere Community Manager Barbera en CTO Ashutosh.