Interview met Ashutosh

Interview Ashutosh Bandiwdekar  – CTO

Duurzaamheid zit bij ons allen in het bloed. Zo ook bij Ashutosh de CTO van ZonnepanelenDelen en verantwoordelijk voor alles wat met tech, software en de website te maken heeft. Dit voert hij zelfs op privé niveau door: wist je dat mijn vrouw een hekel aan mij heeft? Door de ad-blockers die ik thuis op ons wifi-netwerk heb gezet, verstoor ik haar online shop ervaring. Voor de rest is zij wel blij met mij en ik met het feit dat er niet zoveel dozen worden bezorgd.

Impact maken

De afgelopen 20 jaar heeft hij voor verschillende start-ups en scale-ups gewerkt in diverse IT rollen. Van DNS tot database beheer en alles daar tussenin, tot aan zijn rol als leidinggevende bij ZonnepanelenDelen. Met name de milieu-impact die hij kon maken op de lange termijn met het platform en de producten van ZonnepanelenDelen, heeft hem ertoe bewogen om hier aan de slag te gaan.

Het meest trots is hij op de inzet, toewijding en betrokkenheid van iedereen in het bedrijf om elke dag stapsgewijs beter te worden, als individu, als team en als bedrijf. “In engineering zijn we vooral trots op onze teamprincipes van vertrouwen, transparantie en empathie.” Omdat het een door de zon aangedreven bedrijf is, mag je als de zon schijnt, je laptops uitzetten en van de zon gaan genieten.

Misschien wel de belangrijkste eigenschap van Ashutosh waardoor hij een goede CTO is voor het bedrijf is zijn nederigheid. Je kan namelijk niet alles weten, als je dit accepteert krijg je daarmee continue kansen om weer nieuwe dingen te leren.

Vrij in tijd

Het fijne aan het werken bij ZonnepanelenDelen is dat je (in de meeste rollen) de vrijheid krijgt om jouw werkweek zelf in te delen. Als hij tijd vrij heeft, dan besteedt hij dat het liefst aan zijn twee jonge kinderen en: “sta ik het liefst in de keuken. Koken is mijn vorm van meditatie. Ik kook graag en ben er verantwoordelijk voor dat er elke dag lekker eten op tafel komt.Het favoriete gerecht dat dan op tafel wordt gezet is: garnalen curry.

Draag bij aan de energietransitie

Op dit moment werken er 26 mensen bij ZonnepanelenDelen. Ben je na het lezen enthousiast geworden over ZonnepanelenDelen en ben je opzoek naar een uitdaging waarbij je impact kan maken? We zijn altijd opzoek naar talenten. Ook in het team van Ashutosh zijn momenteel nog plekken vrij.

Bekijk hier de vacatures voor Python (Django) of Frontend (React) developers. Of check de andere beschikbare vacatures via joinus.zonnepanelendelen.nl.