ZonnepanelenDelen PRO nu vanaf €1.000

ZonnepanelenDelen PRO nu vanaf €250

Het is nu mogelijk om vanaf €250 te investeren in de projecten onder het PRO label. Met de lancering van ZonnepanelenDelen PRO is het voor de ervaren belegger eenvoudiger om te investeren in zonne-energie. Via ZonnepanelenDelen is 100 miljoen euro in zonne-energie geïnvesteerd. Dit is ingebracht door meer dan 10.000 investeerders en institutionele beleggers zoals Rabobank en ING. Zij maakten reeds 200 grootschalige zonne-energieprojecten in Nederland mogelijk.  

ZonnepanelenDelen PRO  

Op ZonnepanelenDelen zijn de proposities te vinden die onder het label PRO vallen. Dit gaat vaak om proposities die kapitaal voor de opbouw van een portfolio aan zonne-energieprojecten ophalen. Deze proposities hebben net andere eigenschappen dan de eerdere zonne-energieprojecten op het platform: 

  • Vaste rente per jaar 
  • Kortere looptijden 
  • Minimaal investeringsbedrag vanaf €250  

Betere spreiding mogelijk 

Met ZonnepanelenDelen maken we van zonne-energie een beleggingscategorie. Een investering met een voorspelbaar en stabiel rendement met een overzichtelijk risico profiel.  
 
Dit jaar willen we met nog meer investeerders nóg meer zonne-energieprojecten financieren. Om dit te bereiken hebben we  gekozen het minimale investeringsbedrag voor PRO projecten op €250 te zetten. Zo wordt het mogelijk om in meer projecten te investeren en zodoende jouw beleggingen nog beter te spreiden.  

PRO projecten 

Onder het PRO label zijn eerder al vijf tranches van Zonlease 1, drie tranches TPSolar, en de eerste tranche van Zonlease Kleine Zonnedaken gefinancierd.  

https://www.zonnepanelendelen.nl/project/zonlease/Binnenkort is het mogelijk om te investeren in de tweede en laatste tranche van Zonlease Kleine Zonnedaken.  

Zonnedak Dillewijn Zwapak in Amstelveen - door particuliere investeerders mede mogelijk gemaakt

Zonlease Kleine Zonnedaken  

Via Zonlease Kleine Zonnedaken T2 investeer je in een portfolio van zonnedaken bij het MKB in Nederland. Martijn Krauwer, Manager Zonlease, vertelt: “Zonlease kleine zonnedaken is opgericht, omdat blijkt dat er veel MKB-ondernemers willen besparen op hun energieverbruik en hun pand willen verduurzamen. Maar vaak daar niet direct over de financiële middelen beschikken om deze investering te doen. Door deze ondernemers een financiering aan te bieden voor hun zonne-energiesysteem helpen we de ondernemer én versnellen wij de energietransitie in Nederland.” –  

De pijplijn aan projecten vult zich snel. Net zoals dat we al veel getekende overeenkomsten hebben. Op dit moment is er voor €328.030 aan leaseovereenkomsten getekend. Daarnaast staan er ±125 leads in de sales funnel van Zonlease 2 B.V. met een totaal volume van €12.259.293. Op basis van de te verwachten conversie resulteert dit in een totaal te verwachten financiering van €2.164.872.

We kijken dan ook met vertrouwen uit naar verdere groei en de herfinanciering van de portfolio. Daarom starten we op de korte termijn de financiering voor de tweede tranche van Zonlease Kleine Zonnedaken

Kenmerken van dit project: 

  • Korte looptijd van 3 jaar 
  • Jaarlijks vaste netto rente van 4,5%
  • Kleinschalige zonnedaken bij het MKB   

Bekijk nu de projectpagina van Zonlease Kleine Zonnedaken.