Interview Barbera van den Berg – Community manager

Wie vragen heeft over de projecten van ZonnepanelenDelen komt vaak bij collega Barbera terecht. “Bij ZonnepanelenDelen hebben we scherp wat ons groter doel is. Het is fijn om daar als Community Manager bij te kunnen helpen.” 

Toen Barbera (42) 2,5 jaar geleden startte bij ZonnepanelenDelen wist ze nog niet heel erg veel over de energiesector of investeren. Maar dat was toen geen obstakel. “Gaandeweg leer je heel snel bij”, zegt ze. “Zeker door alle vragen die je binnenkrijgt van ZonneDelers. Ik ga dan binnen het team op zoek naar collega’s die het antwoord weten.”

Intussen heeft Barbera misschien wel het beste overzicht van alles wat er speelt binnen het bedrijf. “Als lid van het marketingteam moet je van alles wat afweten. Onze kennis is daardoor best generiek.”

Duurzame factor

Door haar eerdere ervaring bij een crowd-sourcing platform wist Barbera wel precies hoe ze mensen enthousiast maakt over een goed project en daarbij de juiste ondersteuning biedt. “Het is fijn om mensen op weg te helpen en ook vanuit die functie te kunnen bijdragen aan een mooiere wereld”, zegt ze. Die duurzame factor was bovendien de reden waarom ze voor ZonnepanelenDelen koos.

Ook de grootte van het bedrijf trok haar aan. Intussen telt ZonnepanelenDelen een twintigtal werknemers. Toen Barbera startte waren het er iets meer dan tien. “Dat was een goeie match voor mij. Je kan dan echt nog dingen zelf oppakken en ook breed meedenken over de groei van het bedrijf.”

bedrijf in volle groei

Barbera houdt dagelijks bij of er prangende vragen zijn van investeerders en ze onderhoudt ook contact met projecteigenaren. “En als we zien dat bepaalde vragen regelmatig terugkomen, kijken we of we daar een blog of FAQ over kunnen maken. Zo maken we het toekomstige investeerders weer makkelijker”. 

De startup-fase is ZonnepanelenDelen intussen voorbij. Maar het is wel een bedrijf dat snel groeit. “We hebben een duidelijke stip op de horizon”, zegt Barbera. “Maar in volle groei kom je daarbij ook uitdagingen tegen. Denk aan IT-oplossingen. Soms weten we precies wat nodig is om de systemen te verbeteren, maar kunnen we niet alles tegelijk doen. Dan moeten we prioriteiten stellen. Ook dat hoort erbij.”

gezamenlijke lunch

Gelukkig zit het team op één lijn: “iedereen probeert ZonnepanelenDelen beter te maken, en dat is leuk om te zien.” Barbera vindt het ook fijn dat ze die collega’s intussen weer wat vaker op kantoor treft. “Met onze gezamenlijke lunch als dagelijks ritueel. En leuk om dan van collega’s te horen hoe ze ook buiten het werk met duurzaamheid bezig zijn. ” 

Na het lezen van dit interview enthousiast geworden over ZonnepanelenDelen? Bekijk onze beschikbare vacatures op joinus.zonnepanelendelen.nl.