Interview Arjen de Hoop – Consultant Zonfinanciering

Bij ZonnepanelenDelen werken we aan het versnellen van de energietransitie door het financieren van zakelijke zonne-energieprojecten. Zo ook Arjen, die op dit moment de rol vervult van Consultant Zonfinanciering. Hij heeft International Business Administration in Rotterdam gestudeerd en schrijft nu, naast zijn werkzaamheden bij ZonnepanelenDelen, aan zijn scriptie om de master Marketing Management af te ronden. In zijn vrije tijd speelt Arjen graag voetbal, schaakt hij tegen vrienden en is hij vaak op feestjes te vinden.

De keuze voor ZonnepanelenDelen

In de zoektocht naar een baan had Arjen twee duidelijke eisen. Ten eerste moest het bedrijf zich focussen op de klimaatcrisis. Daarnaast moest het een rol zijn waar je daadwerkelijk impact kunt maken op het bedrijf.

“Veel mensen van mijn leeftijd zijn heel actief op sociale media over de klimaatcrisis, en sommigen maken aanpassingen in hun persoonlijke leven om meer ‘sustainable’ te worden. Dit moedig ik zeker aan, maar het is ook belangrijk om te beseffen dat er het meest wordt uitgestoten in het bedrijfsleven, en dat er op grote schaal oplossingen nodig zijn. In je eentje kan je een steentje bijdragen, maar als je je aansluit bij een organisatie die bijdraagt aan een beter milieu, wordt dit toch wel een behoorlijke kei. Daarbovenop komt dat een groot deel van je leven bestaat uit werk, dus ik vind het belangrijk om die tijd te besteden aan het oplossen van relevante problemen.”

Impact maken

Uiteindelijk kwam Arjen via een recruiter bij ZonnepanelenDelen terecht en hij werd meteen enthousiast. Ten eerste omdat de missie van het bedrijf Arjen erg aanspreekt: “Ik ben ervan overtuigd dat in Nederland de transitie naar zonne-energie essentieel is in het bestrijden van de klimaatcrisis. De energiesector is momenteel de meest vervuilende sector, dus hier valt de meeste winst te behalen. ZonnepanelenDelen biedt een unieke oplossing om voor alle grote daken in Nederland zonne-energie toegankelijk te maken. Doordat ZonnepanelenDelen een scale-up is, heb je ook de kans om als individu echt impact te maken.”

Daarnaast is ook de rol van Consultant Zonfinanciering een goede match. “Ik ben zelf redelijk sociaal en ik vind het belangrijk om mensen verder te helpen. In deze rol ben ik het eerste contactpunt voor ondernemers die opzoek zijn naar financiering voor hun zonnepanelen. Ik kan ze vervolgens verder helpen met hun zonnepanelen project. Ik heb ook de ruimte om mee te denken over het binnenhalen van meer klanten, wat weer goed aansluit bij mijn interesse in marketing.”

Werksfeer bij ZonnepanelenDelen

Op dit moment werken er 20 mensen bij ZonnepanelenDelen. “Wat ik fijn vind bij ZonnepanelenDelen is dat ze veel geven om resultaat en minder om formaliteit. Je krijgt de mogelijkheid om te werken hoe jij je op je best voelt. Ik kom bijvoorbeeld liever iets later en werk dan langer door. Verder is er altijd ruimte voor humor en wordt er rekening gehouden met je privéleven. Ik vind het ook fijn dat je mening altijd serieus genomen wordt, ik heb het idee dat daar bij grotere bedrijven minder oor voor is.”

Na het lezen enthousiast geworden over ZonnepanelenDelen? We zijn op zoek naar nog een Consultant Zonfinanciering. Bekijk hier de vacature. Of check de andere beschikbare vacatures via joinus.zonnepanelendelen.nl


voorbeelddag consultant zonfinanciering

Je ziet vanaf de achtste verdieping dat Amsterdam er mooi bij ligt in het zonnetje. Je start met een kop koffie en een praatje met collega’s. Leest even bij via de nieuwsbrieven, Slack en mail. Om 9:30 is het wekelijkse overleg met het team. In deze meeting bespreken jullie waar deze week de focus op ligt, waar je mee bezig bent en waar je eventueel hulp bij nodig hebt. Daarnaast maken jullie een plan om meer nieuwe leads binnen te halen.

Yes, na je meeting zie je dat er een reactie is gekomen op dat voorstel dat je vorige week hebt gestuurd. Je maakt een opzet van de project aanpak op basis van de specifieke kenmerken van dit project. Je loopt deze nog even samen door met een collega en plant een afspraak met de klant in.

Dan is het tijd voor de lunch. De lunch wordt verzorgd, dus daar hoef je je niet druk om te maken. Na de lunch speel je nog een potje pingpong en dan is het weer tijd om aan de slag te gaan.

Je ziet via Slack dat er is tijdens de lunch een nieuwe financieringsaanvraag gedaan is via de online portal. Je belt die persoon om uit te leggen hoe financiering voor zonnepanelen werkt en de meerwaarde die wij brengen. Vervolgens vraag je aanvullende informatie en ga je aan de slag met een financieringsvoorstel. Na deze te overleggen met een collega stuur je het financieringsvoorstel op naar de klant.

In de middag krijg je foto’s opgestuurd van een zonnedak in ontwikkeling waar je eerder aan hebt gewerkt om de financiering te verzorgen. Ook bel je een aantal installateurs van zonnepanelen om ons concept uit te leggen en om te kijken of we een samenwerking kunnen aangaan. Nadat de lijst is afgewerkt sluit je af en fiets je naar huis. Morgen weer een nieuwe dag!