Interview Rob Smit – Project- en contractmanager

Na een studie technische bestuurskunde en enkele jaren bij een advocatenkantoor werd Rob Smit project- en contractmanager bij ZonnepanelenDelen. Daar draagt hij bij aan de financiering van zakelijke zonne-energieprojecten. Hij vindt het fijn om voor een scale-up te werken. “Er heerst een cultuur waar iedereen nog invloed kan uitoefenen.”

Rob uit Zaandam (29) werkt intussen meer dan een jaar bij ZonnepanelenDelen. Het is geen toeval dat hij terecht kwam bij een bedrijf dat draait om duurzaamheid en vergroening. “Dat was echt een voorwaarde bij de zoektocht naar een nieuwe baan”, zegt hij. “Het geeft een fijn gevoel dat wij met ons werk de wereld een stukje beter kunnen maken.”

Project- en contractmanager moet totaalbeeld hebben

Afbeelding Rob

Als project- en contractmanager zorgt Rob ervoor dat alles klaar staat wanneer grond- of gebouweigenaren financiering afsluiten voor hun zonnepanelen. Die hebben dan al een traject doorlopen met een solar consultant zoals Arjen. Rob zorgt voor de laatste stap voor directeurs Sven en Matthijs hun handtekening onder de contracten zetten en de gelden uitgeboekt kunnen worden.

“Daarvoor moet je een goed beeld hebben van het totaalplaatje”, zegt hij. “De cijfers moet kloppen: de inkomsten en uitgaven van het project, het jaarlijks onderhoud en de aansluiting. Zodat wij het project ook over kunnen nemen, mocht de klant ooit zijn rekening niet kunnen betalen. Je moet een beetje van alles afweten.”

Zoektocht naar efficiëntie

Rob, in zijn vrije tijd fervent roeier op de Zaan, vindt de zoektocht naar efficiëntie een leuk aspect van de baan. “Dat hoort bij een scale-up: het gevoel dat alles kan altijd nog beter. Dat geldt ook voor de administratie die komt kijken bij een financiering. Die maken we steeds makkelijker voor onszelf en voor de klant.”

Gezelligheid op kantoor

Nu de coronamaatregelen achter de rug zijn, werkt Rob weer graag af en toe op kantoor.  “Je werkt hier samen met slimme mensen die je uitdagen en doen nadenken”, zegt hij “En tegelijkertijd is het gewoon erg gezellig. We maken samen een wandelingetje langs de Ringdijk of zitten even op het dakterras. Op die momenten leer je ook veel van elkaar.”

Na het lezen van dit interview enthousiast geworden over ZonnepanelenDelen? Bekijk onze beschikbare vacatures op joinus.zonnepanelendelen.nl.