hoofdkantoor jaar 2022

Het jaar 2021 voor Zonnepanelendelen

Onze missie blijft hetzelfde: het zo makkelijk mogelijk maken voor iedereen om van zonne-energie te profiteren. Ook in 2021 hebben we daar weer hard aan gewerkt en het waar gemaakt. Zo hebben we met Zonlease financiering voor zakelijke zonne-energieprojecten verder vereenvoudigd. Hebben we met ZPD PRO nieuwe duurzame beleggers aangetrokken. En is het fundament neergelegd voor grote sprongen voorwaarts in de toekomst. Via ZonnepanelenDelen is 75 miljoen euro financiering verstrekt aan zonne-energieprojecten in Nederland. Met de huidige vooruitzichten kan dat snel oplopen tot 500 miljoen euro in de komende jaren!

Wist je dat vorig jaar deze tijd de projecten op ZonnepanelenDelen 200 miljoen kWh hadden geproduceerd, en de teller nu al bijna op 500 miljoen kWh staat?

Het is altijd prettig om lijstjes (2020, 2019) te maken met de highlights van het afgelopen jaar, want het jaar loopt altijd weer anders dan gedacht. Zo waren er dit jaar opnieuw extra uitdagingen die we aan het begin van het jaar niet hadden kunnen voorzien. Dan heb je soms niet in het oog wat er allemaal wel is bereikt en goed gaat.

100% score

We zijn trots op de kwaliteit van de projecten en het vertrouwen van de ZonneDelers in de projecten op ons platform. Alle zonne-energieprojecten zijn succesvol gefinancierd. Via ons investeringsplatform zijn er weer vele miljoenen geïnvesteerd in zonne-energieprojecten met SDE+(+). Tevens zijn er veel zonPV-projecten via onze andere financiële producten mogelijk gemaakt. Veel projecten komen niet terug op de voorkant van de website omdat deze direct financiering aantrekken via Zonlease of Zonfonds. De impact is er niet minder om. We zorgen voor steeds meer zonne-energie in Nederland!

Wist je dat we al voor meer dan €500 miljoen aan financieringsaanvragen hebben gehad bij ZonnepanelenDelen?

Enkele hoogtepunten van 2021 voor ZonnepanelenDelen op een rij:

Compliance

Het is goed om te vermelden dat we als organisatie dit jaar een gigantische klus hebben uitgevoerd op het gebied van compliance. Onze developers die veel processen moesten ontwikkelen en automatiseren, customer care die veel communicatie heeft uitgestuurd en de legal-afdeling die veel controles heeft uitgevoerd. Dit zijn geen zaken die direct zichtbaar zijn in de resultaten of directe invloed hebben op onze missie, maar het is wel een zeer belangrijke factor voor gezonde groei in de toekomst.

2022

We zorgen in 2022 dat er een nieuwe persoonlijke portal komt: MijnZon. Deze portal krijgt duidelijke overzichten van alle investeringen en de status van de projecten.

Er komen in 2022 weer veel meer zonne-energieprojecten aan, waarschijnlijk iets meer diversiteit in het aanbod van de projecten en we zullen zorgen voor extra duurzaamheid bij elk nieuw geslaagd project. Later meer daarover…

Fijne feestdagen en op alvast een zonnig 2022!

Ps. Ben of ken jij iemand die wil bijdragen aan het vergroten van onze duurzame impact? We zoeken nieuwe collega’s!