Exponentiële groei – ZonnepanelenDelen in 2020

2020 was een bewogen jaar. De context hoeven we niet uit te leggen. Toch zijn we heel erg blij dat we in 2020 flink meer duurzame impact hebben gemaakt! Dat moet ook, want ook dit jaar loopt de hoeveelheid CO2 in de atmosfeer evengoed gewoon op. Tegelijkertijd maakt zonne-energie steeds meer impact en groeit het exponentieel. Ook in Nederland.

Fijne feestdagen en op alvast een zonnig 2021! 👇

100% score

Ook in 2020 heeft ons specialisme in zonne-energie weer gezorgd dat we veel zonne-energieprojecten hebben gefinancierd. Vaak in de combinatie van de twee financiële producten die we aanbieden aan projecteigenaren: Uitgifte ZonneDelen (formeel zon-obligaties) en (bancaire lening via het) Zonfonds. Soms met alleen Zonfonds, soms alleen met uitgifte van ZonneDelen. De projecten zijn altijd succesvol gefinancierd. We hebben nog steeds een 100% score! Daarbij hebben we afgelopen jaar weer vele nieuwe ZonneDelers mogen verwelkomen.

€50 miljoen financiering

Via het platform van ZonnepanelenDelen is al bijna 50 miljoen euro aan financiering verstrekt voor zonne-energieprojecten. Met deze investeringen worden er duurzame energiecentrales gebouwd die decennialang groene stroom produceren, dicht bij de plek waar de stroom wordt verbruikt.

Enkele hoogtepunten van 2020 voor ZonnepanelenDelen op een rij:

  • Grootste financiering uitgeboekt: 5,7 miljoen euro voor Zonnedak Vonk
  • Funding record: 700.000 euro aan ZonneDelen in 24 uur.
  • Eerste keer 1 miljoen euro grens aan ZonneDelen voor 1 project.
  • Vattenfall als energieleverancier partner op ons platform
  • 200 miljoen kWh geproduceerd door de zonne-energieprojecten op ons platform
  • Team is gegroeid naar 18!
  • Migratie van Horizon
  • Ontwikkeling van ZonnepanelenDelen PRO
  • Nieuw kantoor nabij Amsterdam Amstel
  • Ontwikkeling van ZonLease

Zonnig 2021

We kijken er naar uit om in 2021 verder te bouwen aan een duurzaam energiesysteem. Voor projecteneigenaren hebben we financiering eenvoudiger gemaakt via ZonLease en zal er nog meer bancaire financiering beschikbaar komen via het Zonfonds.

Voor investeerders kunnen we met ZonnepanelenDelen PRO voldoen aan de wens voor kortere looptijden. Dit investeringsproduct heeft een ander profiel en stellen we daarom alleen voor de wat grotere investeerders beschikbaar.

Tegelijkertijd blijven we ons product van ZonneDelen verbeteren. Betrouwbaar en eenvoudig investeren in zonne-energieprojecten via projectfinanciering en dus zonder herfinancieringsrisico. Waarbij je live kunt meekijken met de zonnestroom productie en dus extra kunt profiteren van een zonnig jaar.

Daarbij werken we er hard aan om jullie nog met vele andere zaken te verrassen in het komende jaar.

Fijne feestdagen en alvast een zonnig 2021 gewenst!


Duurzaam cadeau nodig?

Ben jij nog op zoek naar een cadeau? Wil je graag iets geven waar je blij van wordt, wat duurzaam is én sowieso snel binnen is? 
Geef dan een ZonCadeau!