Met onze App heb je de Zon in je Zak!

Altijd en overal inzicht in jouw zonnestroom

Altijd zien hoeveel je opwekt? Met onze app kan het! Met onze duizenden investeerders zorgen we samen voor meer zonne-energie. En vanaf vandaag kunnen we al onze ZonneDelers ook altijd en overal inzicht inzicht geven in deze zonn-energie die ze opwekken met hun eigen deel van een collectief zonne-energieproject. De zon in je zak!

Direct inzicht

We weten uit ervaring hoe leuk zonne-energie is. We hebben dan ook geprobeerd om dit ook terug te laten komen in onze App. Zo is er direct bij te houden hoeveel stroom de verschillende zonne-energieprojecten opwekken en of ze op vol vermogen ‘liggen te bakken’. Door real-time verbinding met de gedeelde zonnepanelen in heel Nederland zijn de prestaties op dit moment van de dag, per maand, jaar en totaal te zien. De prestaties geven ook aan hoe dit zich verhoudt ten opzichte van de verwachtte opbrengst. Zo is transparant te volgen hoe de investering rendeert.

1

Panelenweer cijfer

Met deze app introduceren we ook het panelenweer cijfer. Dit cijfer laat de relatieve score van de dag zien zodat je veel beter weet hoe ‘goed’ de opbrengst vandaag is. De opbrengst van zonnepanelen wisselt namelijk door het jaar heen (door een wisselende stand en sterkte van de zon). Het panelenweer cijfer houdt hier rekening mee zodat een zonnige dag in december een tien kan opleveren. Eenzelfde stroomproductie zou in de zomer een panelenweer 4 opleveren.

Opwek én verbruik

Om een beter gevoel te geven bij de actuele prestaties van je ZonneDelen is er een vergelijking met het aantal lampen gemaakt die hiermee aangezet kunnen worden. Zo geeft de app niet alleen data door maar maakt het ook inzichtelijk hoeveel energie de zon bijdraagt aan een huishouden. Handig!

Berichtencentrum

Via de app kunnen de projecteigenaren direct communiceren met jou, de investeerder in een zonne-energieproject. Vergelijkbaar met fitness apps kan je als ZonneDeler  verschillende ‘beloningen’ bemachtigen voor bijvoorbeeld een dagrecord, of wanneer ze een nieuwe barrière doorbreken met de hoeveelheid opgewekte zonnestroom. De beloningen zijn nieuwe titels, van zon-aanbidder en zonnegod tot meer.

De app is voor iedereen gratis te downloaden, zodat ZonneDelers in de zonne-energieprojecten kunnen inloggen en geïnteresseerden als gast kunnen meekijken met de projecten die via ZonnepanelenDelen zijn gefinancierd.

Energiebewust

Onderzoek laat zien dat het zelf opwekken van energie zorgt voor het bewuster omgaan met energie.  Door te investeren in een ZonneDeel (een deel van een collectief zonne-energieprojectkan men zelf duurzame stroom opwekken en zo profiteren van de zon. De vraag naar ZonneDelen is zo groot dat we momenteel zijn uitverkocht. Er is een voorinschrijvingslijst beschikbaar om bij een volgend zonne-energieproject ook direct te profiteren van de zon!

Belangijkste functies van de app op een rij:

  • Live data vanuit de zonne-energieprojecten
  • Inzicht in het rendement van de investering in ZonneDelen, op dit moment, vandaag, deze mand, dit jaar en het totaal.
  • Inzicht in het actuele vermogen van de zonnepanelen-installatie
  • Panelenweer cijfer op basis van zonnekracht en periode van het jaar
  • Message center voor projecteigenaren om direct in contact te komen met de crowdfunders
  • Directe opwek van de ZonneDelen in vergelijking met huishoudelijke apparaten – weet hoeveel lampen je kunt aanzetten met jouw ZonneDelen.
  • Het verloop van de dag in beeld gebracht met onder andere zonsopgang en zonsondergangtijden
  • Badges voor als er nieuwe records zijn gebroken of nieuwe totaalrecords zijn behaald
  • Zo snel als de zon ondergaat wordt dit in de app gevisualiseerd

Iedereen kan de app gratis downloaden in de app store (LINK). Ook als je geen ZonneDelen hebt, kun je de app uitproberen als gast.

Wil je nog meer weten over de app? Bekijk hier onze speciale pagina: http://app.zonnepanelendelen.nl/  We hopen dat je de app ook kunt waarderen en er veel gebruik van gaat maken. Wij kunnen het erg waarderen als je onze app wilt beoordelen in de Apple App store. Dan kunnen anderen de app makkelijker vinden. Alvast bedankt! Mocht je iets tegen komen dat niet klopt, iets onduidelijk zijn of gewoon een compliment willen geven. Dat kan natuurlijk altijd op Edwin@ZonnepanelenDelen.nl.

De Android versie van de mobiele app staat in de planning. Nog even geduld alsjeblieft.

ZPD_mockup2

 

———— Veelgestelde vragen ————

Waar kan ik de Zon in je Zak app downloaden? 

Binnen de app store via deze link of door te zoeken op de ZonneDelen app van ZonnepanelenDelen.

Wat is het panelenweercijfer? 

Dit is een index tussen 0 en 10 voor de opbrengst van de zonnepanelen afgezet tegen de tijd van het jaar. Zodat je weet of het op dit moment goed weer is voor zonnepanelen. Als dit iets te kort door de bocht is voor je hebben we hier een blogpost er over geschreven met de volledige uitleg: http://blog.zonnepanelendelen.nl/2016/03/zonnepanelendelen-introduceert-panelenweercijfer/ 

Wat is de zonnerente? 

De opbrengst van jouw ZonneDelen in de afgelopen 24 uur verrekent naar een jaarlijks rendement. Dus een zonnepaneel wekt stroom op, jij hebt recht op jouw deel van de opwek. De stroom verrekenen we naar euro’s en dit verdisconteren we naar een jaarlijkse rente. Een uitgebreidere uitleg voor de zonnerente vind je hier: http://blog.zonnepanelendelen.nl/2016/03/hoe-berekenen-we-de-zonnerente-die-we-tonen-in-de-zon-in-je-zak-app/ 

Wanneer komt de Android app? 

De Android app komt er aan. We hebben gekozen om op iOS van Apple te lanceren omdat we simpelweg meer bezoekers krijgen via een iOS device.

Kan ik ook gebruik maken van de app als ik nog geen ZonneDelen heb? 

Ja, ook als gastgebruiker kun je gebruik maken van de Zon in je Zak app. Hierbij kun je door de verschillende zonne-energieprojecten in Nederland heen scrollen en zie je de totale opwek van de zonnepanelen bij de verschillende projecten die wij hebben gecrowdfund.

Waar kan ik investeren in ZonneDelen?

Op ZonnepanelenDelen komen de verschillende zonne-energieprojecten voorbij waarbij je direct kunt investeren in zonnestroom net zoals duizenden anderen dat al hebben gedaan. Investeren kan op zonnepanelendelen.nl/deelmee.