Zorg voor zonnepanelen op sociale huurwoningen met Iederzon Kruidenwijk

Helaas is het voor velen nog steeds niet mogelijk of heel moeilijk om zonnepanelen op hun (sociale) huurwoning te laten installeren. En dat terwijl het doel is om zo veel mogelijk beschikbare daken te gebruiken voor het opwekken van duurzame zonne-energie. Woningcorporatie Ymere brengt hier samen met Iederzon verandering in en heeft als doel om 8.500 woningen van Ymere te verduurzamen met zonnepanelen. Via ZonnepanelenDelen kun jij daaraan bijdragen door te investeren in de ZonneDelen van Iederzon Kruidenwijk. 

Meer zonnepanelen op sociale huurwoningen mogelijk met Iederzon 

Iedereen die wil, moet mee kunnen doen aan de energietransitie door zonnepanelen te installeren. Het draagt niet alleen bij aan een beter milieu, maar heeft ook financiële voordelen, zoals een lagere energierekening. Met Iederzon is het voor huurders van Ymere geen onbegonnen werk meer om ook van zonne-energie te kunnen profiteren. Iederzon haalt al het werk uit de handen van de huurders, zorgt voor een kwaliteitsinstallatie en maakt het mogelijk dat zij zonder moeite gebruik kunnen maken van de op hun dak opgewekte zonne-energie.  

Iederzon heeft als opdracht om zonnepanelen op 8.500 huurwoningen en de kantoren van Ymere te plaatsen om de gebouwen zo te verduurzamen. Inmiddels hebben ze al voor meer dan 2.500 woningen zonnepanelen gelegd. Ze zijn dus goed op weg! 

Investeer in zonnepanelen op sociale huurwoningen 

Doordat particuliere investeerders ook deel kunnen nemen via ZonnepanelenDelen, krijgt iedereen de mogelijkheid om te profiteren van de zonne-energie, dus ook huishoudens die zelf geen geschikt dak hebben voor zonnepanelen. 

Op deze manier zijn al 14 eerdere Iederzon projecten succesvol gefinancierd op ons platform. Samen zijn deze goed voor zo’n 20.838 zonnepanelen. Op dit moment leveren die duurzame energie voor de bewoners, en duurzaam rendement voor de investeerders. Nu staat het 15de project, Iederzon Kruidenwijk, open voor investeringen op ZonnepanelenDelen. Dat project is goed voor nog eens 2.134 zonnepanelen. 

Huurders erg tevreden 

De huurders die bij eerdere projecten zonnepanelen in gebruik hebben genomen zijn erg tevreden. Bas van Westerloo uit Amsterdam (op de coverfoto) kon 6 zonnepanelen laten installeren via Iederzon en was hierover erg te spreken:

“Ik werk in de IT. Ik heb overal computers staan die draaien, servers, dat soort dingen. Ook staat het hier met kerst gloeiend van versiering. Dus ja, dat trekt nogal wat stroom. Wij hebben een stroomgebruik dat meer dan vijf keer zo hoog is als een ander huishouden. Zeker om te bezuinigen schelen zonnepanelen dan al flink. Ik werk heel veel thuis, overdag heb ik er echt super veel aan.” 

Bas wilde al heel lang zonnepanelen: 

“Ik heb Iederzon zelf benaderd en om zonnepanelen gevraagd. Voor ik het wist lagen de panelen op mijn dak.De installateur had voordat hij bij ons kwam ook panelen bij mijn vader gemonteerd. Ik vond hem toen erg fijn!” 

“Het contact met Iederzon vind ik heel duidelijk en er is goede communicatie. Voor de schouw en installatie vertelden ze duidelijk wat ze gingen doen en waarvoor ze kwamen. Ze kwamen heel professioneel over.” 

Bas zou zonnepanelen aan iedereen aanraden: 

“Ik ben ontzettend blij met de panelen. Ik zou zonnepanelen van Iederzon zeker aan mijn vrienden, familie en buren aanbevelen. Dat heb ik trouwens al gedaan, vorige week nog, en onze buren willen nu ook zonnepanelen!” 

Draag bij aan de energietransitie via verduurzaming van huurwoningen 

Met deze projecten wordt er gezorgd voor meer duurzame energie in Nederland, de sociale huurders profiteren van lagere energiekosten en het feit dat zij lokaal opgewekte schone energie kunnen gebruiken, en de ZonneDelers zorgen er mede voor dat dit mogelijk is en ontvangen een duurzaam rendement op hun investering. 

Wil je ook bijdragen aan meer zonnepanelen op daken van huurwoningen in de regio Almere? Investeer dan via zonnepanelendelen.nl/project/kruidenwijk en profiteer van de opgewekte zonne-energie.