Impact ZonnepanelenDelen in 2017 dankzij jou

Zonne-energie. Van iedereen. Voor iedereen. 

 

Dat is de doelstelling en dat is waar we elke dag hard aan werken. 2017 heeft dat ook weer dichterbij gebracht. We hebben weer veel nieuwe ZonneDelers mogen verwelkomen die ook zelf zonnestroom opwekken. Er komen meer en meer zonnepanelen te liggen in Nederland, die er anders niet waren gekomen, mede door deze ZonneDelers. Daarbij zijn we met ZonnepanelenDelen hét financieringsplatform voor zonne-energie geworden. Meer dan 50 zonne-energieprojecten gefinancierd en een heleboel die klaar staan voor 2018! 

 

We zijn er nog lang niet met duurzame energie. Maar de verandering heeft ingezet. Windenergie op zee is nu zelfs subsidie loos (netwerkkosten niet meegerekend) en zonne-energie wordt ook steeds meer bereikbaar. Daar liggen externe factoren aan ten grondslag. Dat ligt deels aan het feit dat zonne-energie simpelweg goedkoper wordt. Deels omdat omdat de overheid en het publiek hier zeer positief tegenover staan en deze vorm van duurzame energie willen promoten.

 

Zonnepanelen delen

We maken zonne-energie elke dag steeds beter bereikbaar. Zo hebben we met ZonnepanelenDelen weer duizenden extra klanten verwelkomd en hebben we samen gezorgd dat er weer veel zonnepanelen bij zijn gekomen via de verschillende projecten. Recent is er zelfs een zonne-energieproject – IederZon Amsterdam – gestart die uiteindelijk gaat zorgen voor 41.095 zonnepanelen extra op huurwoningen.

 

Highlights van 2017: 

  • 5.000.000 kWh opgewekt! – Meer en meer projecten komen online en produceren duurzame energie! Alle projecten die we hebben gepresenteerd op onze website zijn succesvol gefinancierd (100% score) en van de 51 zonne-energieprojecten komen nu er nu ook steeds meer in productie. Deze meer dan 5 miljoen kWh heeft nu al gezorgd voor – op moment van schrijven – een besparing van 2,3 miljoen kilo CO2. En de teller loopt met alle nieuwe projecten harder en harder op. En de zonnepanelen blijven de komende 20-30 jaar duurzame energie produceren!
  • Lancering beheertool zonne-energieprojecten – ZonnepanelenDelen heeft er voor gezorgd dat er steeds makkelijker nieuwe projecten kunnen worden aangesloten en beheerd. Zonne-energieprojecten eigenaren worden ontzorgd met betrekking tot administratie, monitoring, onderhoud en beheer met ons nieuwe dashboard. Afgelopen maart hebben wij dit gelanceerd en voegen nu continu functionaliteiten toe zodat we het steeds makkelijker maken om project te beheren. Eenmaal per jaar uitkeren, foto’s van schoonmaak en onderhoud op één plek. Alle administratie en communicatie van de crowdfunders makkelijk beheren.
  • Marktaandeel 50,6%! – We hebben met ZonnepanelenDelen meer dan de helft van alle investeringen in zonne-energie buiten het eigen huis mogen faciliteren. Steeds meer ZonneDelers besluiten daarnaast nogmaals te investeren. Al deze ontwikkelingen zorgen er voor dat we nog sneller deze duurzame projecten kunnen ontwikkelen.
  • Crowdfunding Markt Rutte – We hebben premier Rutte gekieteld tijdens zijn politieke campagne door een crowdfunding voor zonnepanelen voor hem te organiseren. Dit was een drie dubbel succes. het is zowel 100% gefinancierd, als dat de premier die hierop binnen een dag reageerde via BNR en via WakaWaka Foundation is het geld terecht gekomen bij de personen die het meeste van zonne-energie kunnen profiteren.

Duurzame impact in 2018

ZonnepanelenDelen heeft in 2017 zelf veel nieuwe contacten mogen verwelkomen. Veel nieuwe partners, veel nieuwe ZonneDelers en co-financiers. We staan klaar om nog veel meer impact te hebben in 2018. Samen met de co-financiers hebben we nu voor bijna 15 miljoen aan financieringen voor zonne-energie mogelijk gemaakt! We willen deze duurzame impact snel verder vergroten en nog vele zonnedaken extra realiseren.

 

Bedankt aan alle ZonneDelers, duurzame partners en projecteigenaren. Samen verzonnen we Nederland!

 

Goede feestdagen en alvast een gelukkig & duurzaam nieuw jaar!

 

Eimantas, Valentijn, Remco, Merijn, Sven, Sven, Matthijs en Edwin.