Partnerschap Obton en ZonnepanelenDelen na succes in Uden

Grootschalige zonneparken zijn een onderdeel van de benodigde transitie van fossiele brandstoffen naar duurzame energie. Daar gaan Obton en ZonnepanelenDelen samen verder aan werken. Na het succes van de financiering door omwonenden bij Zonnepark Hoogveld-Zuid in Uden, gaan Obton en ZonnepanelenDelen een partnerschap aan. Het duurzame energieproject in Uden vormt een voorbeeld om op dezelfde wijze in andere gemeentes aan de slag te gaan.

Hoogveld-Zuid is een van de grootste zonneparken van Brabant, en deels tot stand gekomen door middel van burgerparticipatie. Het zonnepark in Uden is het grootste project dat door ZonnepanelenDelen zo snel tot een succes is gebracht en goed voor een opbrengst van ruim 750.000 euro.

Partnerschap

Obton en ZonnepanelenDelen besloten daarom na de succesvolle samenwerking met het project in Uden een langdurige samenwerking aan te gaan. Om zo meer zonne-energieprojecten in Nederland te realiseren.

Anders Marcus, directeur Obton:

‘We zijn blij dat we betrokken worden bij zonneprojecten in Nederland, een land waarin we veel potentie zijn. Nederland heeft ambitieuze klimaatdoelen en we helpen hier graag bij.’

Edwin Res, marketingmanager ZonnepanelenDelen:

‘Door het partnerschap met Obton zijn we verzekerd van topkwaliteit zonne-energieprojecten op ons platform. Daarbij creëren wij voor Obton juist extra draagvlak omdat de omgeving kan profiteren van de opbrengsten uit de zonneparken.’

Dit resulteert in meer zonne-energieprojecten uit de portfolio van Obton, die binnenkort gepresenteerd zullen worden op ZonnepanelenDelen. Direct omwonenden en andere duurzaam geïnteresseerden kunnen direct participeren via de ZonneDelen a 25 euro.

Obton

Naast ZonnepanelenDelen en het Deense Obton is ook TPSolar betrokken. De expertise van Obton wordt ingezet om lokale partners van A tot Z te ondersteunen bij de realisatie van het zonneproject: van de financiering en de ontwikkeling tot het beheer van zonnepaneleninstallaties. Obton blijft na oplevering betrokken als langetermijn investeerder. TPSolar ontwikkelt, financiert, bouwt en beheert grootschalige zonneparken in Nederland.