Zonnedelers aan het woord – Erik

Via ZonnepanelenDelen investeer je eenvoudig en snel in zonne-energieprojecten. In deze serie vertellen ZonneDelers hun verhaal. Waarom ze investeren in ZonneDelen en wat hun ervaringen met ZonnepanelenDelen zijn. Ditmaal: Erik, ZonneDeler sinds 2016.

Erik van de Ruit uit Zuidplas heeft thuis al best veel gedaan om te verduurzamen: van tien zonnepanelen op zijn dak, tot een zuinige CV-ketel en apparaten met een A-label. Door sinds 2016 via ZonnepanelenDelen te investeren in zonnepanelen op andermans dak, hoopt hij zijn duurzame impact nog meer te vergroten. Intussen investeert Erik, payroll-administrator bij een ICT-bedrijf, in maar liefst 95 projecten van ZonnepanelenDelen. 

“Investeren in zonnedelen is simpel”

Opgeteld produceert hij met zijn eigen zonnepanelen en zijn ZonneDelen nu een stuk meer kWh’s dan zijn gezin verbruikt. Maar dat vindt hij een goede zaak, omdat in de toekomst het stroomverbruik alleen maar zal toenemen. Ook bij hem thuis. “Ik verwacht dat de komende jaren, door de aanschaf van een elektrische auto tot een warmtepomp, ons stroomverbruik heel wat hoger zal komen te liggen.

Erik vindt het vooral fijn dat het investeren via ZonnepanelenDelen zo simpel is. “Het gaat snel en de communicatie is duidelijk.” Toen hij pas investeerde, keek hij regelmatig op de app om zijn ZonneDelen live te volgen. Maar intussen weet hij best goed wat hij kan verwachten. Hij vertrouwt het platform helemaal en bekijkt zijn opbrengsten via de maandrapportages die ZonnepanelenDelen verstuurd.

Doorlooptijd kan sneller

Hij zou het wel goed vinden als er op zonnepanelendelen.nl steeds projecten beschikbaar waren om in te investeren. “Nu zijn er soms meerder projecten tegelijkertijd ‘online’ en dan weer even niets.”

Ook de doorlooptijd van het opstarten van een project moet volgens Erik sneller kunnen. Hij weet dat daarbij vaak de notaris, bank, installateurs of netbeheerders een vertragende rol spelen. “Maar misschien kan ZonnepanelenDelen daar een rol in spelen. Het is jammer dat wanneer de financiering zo snel rond is, het traject om live te gaan best lang duurt.”

zonnedelen voor de kinderen

Tenslotte is Erik erg tevreden met de constante financiële vergoeding die hij ontvangt dankzij zijn investeringen. Door de grote toekomstige behoefte aan schone zonne-energie is hij ervan overtuigd dat ZonneDelen goede investeringen zijn.

Hij wil binnenkort ook ZonneDelen aan zijn kinderen geven: twee dochters van 20 en 22 en een zoon van 18. De komende jaren zullen uitdagend genoeg zijn om een woning te vinden en dan hebben ze straks over een periode van 15 jaar toch alvast de inkomsten van hun ZonneDelen om wat mee te doen. “

NOG VRAGEN?

Bedankt voor het delen van je verhaal, Erik! Benieuwd naar het verhaal van andere ZonneDelers? Lees ook het verhaal van RomeeTonLeontien, Cor of Ben.

Wil jij ook je verhaal delen of heb je vragen over investeren in ZonneDelen? Op werkdagen tussen 09:00 en 17:00 uur staan we voor je klaar op telefoonnummer +31(0)20 435 75 47, of stuur een e-mail naar info@zonnepanelendelen.nl.

In het Informatiecentrum van ZonnepanelenDelen vind je ook de meest gestelde vragen en antwoorden terug.