Ook Zonnedak Solaris Eclips in Amsterdamse Haven succesvol gefinancierd

Op ZonnepanelenDelen.nl is een Amsterdams zonnedak in de Haven gefinancierd door meer dan 100 ZonneDelers. Dit zonne-energieproject maakt voor ZonnepanelenDelen de cirkel rond omdat ze, vlak na de oprichting in 2012, een subsidie heeft ontvangen van het Havenbedrijf Amsterdam. Met onder andere deze subsidie heeft ZonnepanelenDelen een platform gebouwd dat door derden gebruikt kan worden voor het aantrekken van financiering voor zonne-energieprojecten op daken en braakliggende terreinen.

Cijfers ZonnepanelenDelen

Na meer dan 40 zonne-energieprojecten, waaronder in de gemeente Amsterdam, is ZonnepanelenDelen nu blij dat het ook van dienst is geweest voor het Amsterdamse Havengebied. In elke provincie heeft ZonnepanelenDelen nu een zonne-energieproject gerealiseerd en heeft het al meer dan 3.000 ZonneDelers tot het platform aangetrokken, die profiteren van zonne-energie buiten het eigen huis. Samen zijn al deze verschillende projecten al goed voor meer dan 25.000 zonnepanelen en gelijk aan een stroomproductie van circa 1.650 huishoudens.

Zonnedak Solaris Eclips

Zo is nu dus ook de crowdfunding voor een zonne-energiesysteem op het gebouw Solaris Eclips aan de Arlandaweg bij Amsterdam Sloterdijk succesvol afgerond. Het legplan voor 240 zonnepanelen dat is uitgetekend voor op dit gebouw kan nu worden gerealiseerd. Coöperatief Dutch Renewergy presenteerde dit zonne-energieproject vrijdag 28 juli op ZonnepanelenDelen.nl en heeft de ZonneDelen binnen één dag uitverkocht.

Zonne-energie buiten het eigen huis

Zo profiteren de komende 15 jaar meer dan 100 huishoudens van de zonne-energie van dit dak. De opbrengst is – net zoals zonnepanelen op eigen huis – afhankelijk van de hoeveelheid geproduceerde zonne-energie en de dan geldende stroomprijs. Door samen deze beschikbare daken vol te leggen met zonnepanelen kunnen we gezamenlijk de energietransitie versnellen.

Zonne-energie voor iedereen

Bij Zonnedak Solaris Eclips zal vanaf begin oktober zonnestroom worden opgewekt, genoeg voor ongeveer 20 huishoudens. Dit project is een eerste in een reeks Amsterdamse zonne-energieprojecten die Coöperatief Dutch Renewergy zal presenteren op ZonnepanelenDelen.nl. Iedereen kan meedoen vanaf 25,- euro, ongeacht waar men woont of bij welke energieleverancier men klant is.

Ook Profiteren? 

Wil je vrijblijvend voorinschrijven voor de zonne-energieprojecten dan kun je dat hier in 1 minuut regelen: Voorinschrijven ZonneDelen. 
Hopelijk kunnen we je in de nabije toekomst ook als ZonneDeler verwelkomen!