De energietransitie verder versnellen – zonnedak voor zonnedak!

De energietransitie naar duurzaamheid versnellen, daar zijn we elke dag weer mee bezig met ZonnepanelenDelen. Dat gebeurt ook elke dag. We hebben gezorgd dat zonne-energie voor iedereen bereikbaar is, al vanaf 25 euro. Voor iedereen. Ongeacht woonplaats, ongeacht waar men momenteel stroom afneemt. Voor dak eigenaren zijn we de beste optie om te zorgen dat een zonne-energiesysteem op het eigen dak kan worden gefinancierd. Samen maken we het mogelijk! Dat laten de statistieken van ZonnepanelenDelen wel zien.  

Vele jaren geleden begonnen als idee bereiken we steeds meer cijfers die er mogen zijn. We zien het als tussenstap in een veel groter doel die we voor ogen hebben. Soms moet je ook je zegeningen vieren: We zijn heel erg trots dat we de afgelopen maand door de vijf miljoen euro crowdfunding zijn gegaan. Puur voor zonne-energie!

Belangrijkste resultaat: CO2-uitstoot besparing

Dat volgt op een veel belangrijker cijfer: Er is al bijna 4 miljoen kilo Watt uur (kWh) opgewekt door de zonne-energieprojecten die alle ZonneDelers mogelijk hebben gemaakt. Dat is door de hulp van ruim 3.000 huishoudens gebeurd. Zij hebben bijgedragen aan het voorkomen van al bijna 2 miljoen kilo CO2-uitstoot. CO2 die zo niet de atmosfeer in is gekomen. (Waar we in mei nog meldde dat we 1 miljoen CO2-uitstoot hebben bespaard, het gaat steeds sneller!)

Er komen de laatste tijd steeds meer zonne-energieprojecten online, en gelukkig worden die nieuwe projecten ook weer mogelijk gemaakt door jullie. Dank daarvoor!

Leercurve en bewijslast

Het is niet altijd feilloos gegaan. Daar leren wij en de gehele zonne-energiemarkt van. Elk nieuw project op zonnepanelendelen.nl heeft te voldoen aan steeds hogere kwaliteitseisen, zodat projecten ook sneller worden opgeleverd. Want daar hebben enkele projecten zich op verkeken. Een zonnedak of zonnepark lijkt simpel. Het is uiteindelijk uitdagend om de betrokken partijen – en dat zijn er veel – allemaal op dezelfde golflengte te krijgen.

Als een zonne-energieproject eenmaal draait dan is de productie in bijna alle gevallen op of boven de verwachting, zoals dat is opgenomen in de businesscase van het zonne-energieproject. Dat kunnen we sowieso natuurlijk goed bijhouden via de online monitoring die we elk zonne-energieproject verplichten. Daarbij zien we het ook goed terug bij de uitkering van de zonnerente. Dit jaarlijkse proces hebben we nu ook al voor 25 projecten gedaan en nu naar duizenden ZonneDelers uitgekeerd. Via de stroomrekening van de samenwerkende energieleverancier of direct de waarde van de zonnestroom op de bankrekening.

Statistieken van ZonnepanelenDelen

We zijn nu bezig om een statistieken pagina, naast MijnStroom, op te maken zodat je altijd mee kunt kijken met de cijfers van het ZonnepanelenDelen platform. Het belangrijkste blijft dat die kWh-teller op onze website, die ongeacht het weer – zonnig of bewolkt – blijft draaien. Gelukkig zien we de teller steeds sneller draait met alle nieuwe duurzame projecten die worden aangesloten.

ZonnepanelenDelen kWh opgewekt door zonne-energieprojecten

Die kWh-teller staat voor alle schone, duurzame energie we samen mogelijk hebben gemaakt!

We zijn trots op weer de volgende mijlpaal die is bereikt deze 5 miljoen euro financiering via huishoudens, waarbij de impact nog extra wordt verhoogd door de co-financiers van de zonne-energieprojecten. Samen zorgen we zo voor meer zonne-energie in Nederland. En dat steeds sneller.

We zullen dus binnenkort meer statistieken presenteren waarbij we bijvoorbeeld ook de productie ten opzichte van de verwachting tonen, zoals nu per project al wordt getoond in de ZonneDelen app. Je kunt natuurlijk altijd al meekijken via MijnStroom of de ZonneDelen app (voor iOS).

Wil je zelf ook zorgen voor meer zonne-energie? Je kunt altijd vrijblijvend voorinschrijven zodat je als eerste op de hoogte bent van alle nieuwe zonne-energieprojecten op ons platform. Dat kan op https://www.zonnepanelendelen.nl/voorinschrijving. We verwelkomen je graag ook als ZonneDeler in één van de zonne-energieprojecten!