Wek je eigen zonnestroom op bij B-Four Agro

Via crowdfunding komen er 776 zonnepanelen op het dak

In de omgeving van het Noord-Hollandse Warmenhuizen vind je de grootste delen van het jaar kleurrijke percelen, hier teelt B-Four agro 100 hectare sla en 25 hectare Bleekselderij. Bij B-Four Agro worden zo ongeveer alle variaties sla geteeld. Voor de productie en verwerking zijn flinke hallen nodig en zodoende beschikt B-Four Agro over veel dakoppervlak. Willem Bas van B-Four Agro zet dit graag in om nog meer zonne-energie op te wekken. Om dit mogelijk te maken nodigt Willem Bas iedereen uit om mee te investeren in het Zonnedak B-Four Agro. Zo kunnen huishoudens die zelf geen geschikt dak hebben toch zonnestroom opwekken en er een goed rendement op maken.

Ideale plek voor zonne-energie

B-Four Agro is de crowdfunding donderdag 19 november gestart voor 776 zonnepanelen. Op verschillende dakdelen kunnen zonnepanelen geplaatst worden. De plek in Noord-Holland is ideaal gelegen voor zonne-energie omdat er in deze regio relatief veel zonnestraling is. Dit zorgt er voor dat de opbrengst per zonnepaneel ook hoog is.

Jouw zonnestroom van dak B-Four Agro

Voor huishoudens die zelf niet de mogelijkheid hebben om duurzame stroom op te wekken is dit een ideale kans om zelf te zorgen voor meer zonnestroom. Meedoen in het zonnedak kan al vanaf 25,- euro. Als het totaalbedrag van 258.000 euro wordt gehaald binnen de crowdfundperiode van 70 dagen worden de zonnepanelen geplaatst. Dus vele huishoudens kunnen gezamenlijk zorgen voor meer duurzame zonne-energie.

B-Four afbeelding1

Volgende stap voor meer duurzaamheid

B-Four Agro is bezig om stap voor stap te zorgen voor meer duurzaamheid. Er liggen al 264 zonnepanelen bij B-Four Agro en daarnaast willen ze aan de slag met sla telen in vijf lagen. Vier lagen met LEDverlichting, de vijfde via de uv-doorlatende lichtkoepels op het dak. Die zijn speciaal daarvoor op een deel van de nieuwbouw geplaatst. Nu is er dus het plan voor een flinke uitbreiding van het zonnedak.

Willem Bas over de crowdfunding van het zonnedak:

“We moeten optimaal gebruik maken van wat de natuur ons geeft. Met het volledig benutten van het dak kunnen we zo optimaal profiteren van de zonnekracht.”

De crowdfunding van ZonneDak B-Four Agro is gestart op https://www.zonnepanelendelen.nl/project/b4agro. Het doelbedrag van de crowdfunding om de 776 zonnepanelen mogelijk te maken is 258.000 euro. Dit project is een samenwerking tussen B-Four Agro, ZonnepanelenDelen, Greenchoice en Zonnepanelen op het dak.

Voor ZonnepanelenDelen is het derde boerenbedrijf dat we op deze manier helpen aan meer zonnepanelen nadat we eerder succesvol Bio Romeo en Uit Je Eigen Stad succesvol hebben gefinancierd.