ZonnepanelenDelen opent de Europese zonne-energiemarkt voor Nederlandse investeerders

Het Franse Azolis Projects plaatst obligaties voor financiering zakelijke zonnedaken

ZonnepanelenDelen is verheugd te melden dat Azolis Projects is gelanceerd op ZonnepanelenDelen. Het Franse project haalt kapitaal op om haar portfolio aan zakelijke zonnedaken in Zuid-Frankrijk verder te ontwikkelen. Investeerders in zonne-energie krijgen zo de mogelijkheid verder te diversifiëren met zonne-energieprojecten uit de hele EU. ZonnepanelenDelen werkt zo verder aan haar doelstelling om van zonne-energie een beleggingscategorie te maken.

ZonnepanelenDelen heeft sinds kort een tweede AFM-vergunning en financiert op deze wijze projecten binnen de hele EU. Dat betekent dat investeerders uit Nederland kunnen investeren in buitenlandse zonne-energieprojecten. Daarnaast zijn investeerders uit andere EU-landen welkom op het investeerdersplatform.  

Enige platform in Europa met volle focus op zonne-energie

ZonnepanelenDelen is het enige platform in de EU met de volledige focus op zonne-energie die de ECSP-vergunning heeft verkregen. Het unieke model van ZonnepanelenDelen kan zo worden uitgerold in de EU. Met de European Crowdfunding Service Provider Regulation (ECSPR) maakt de EU het Europese speelveld gelijk voor iedereen die zich bezighoudt met crowdfunding activiteiten.

Iedereen toegang geven tot Zonne-energie

“Zo kunnen wij de Nederlandse voorsprong en onze specifieke kennis van zonne-energie in heel Europa in gaan zetten.”, zegt Sven Pluut, CEO van ZonnepanelenDelen. “Deze vergunning stelt ons in staat om onze missie, iedereen toegang geven tot zonne-energie, verder vorm te geven.”

ZonnepanelenDelen biedt zonne-energieprojectontwikkelaars alle mogelijkheden: voor de zonne-energieprojecten onder de 5 miljoen euro geldt de ECSP-vergunning, daarboven geldt de MiFID-vergunning die ZonnepanelenDelen sinds 2018 heeft.

Azolis projects

Het Franse Azolis Projects gaat 1,2 miljoen euro aan obligaties plaatsen tegen 6% rente en een looptijd van 5 jaar. Iedereen kan daarin vanaf 250 euro investeren. De interesse in deze obligaties is hoog.

Voor investeerders wordt het aanbod vergroot van zonne-energieprojecten. Naast de Nederlandse projecten staan meerdere zonne-energieprojecten uit de EU klaar om gepresenteerd te worden op het investeringsportaal van ZonnepanelenDelen.