Investeer via ZonnepanelenDelen in Franse zonne-energieprojecten

Niet alleen tijdens de zomervakantie genieten van de Franse zon? ZonnepanelenDelen opent de Franse zonne-energiemarkt voor Nederlandse investeerders. Zo kan er altijd geprofiteerd worden van zonne-energie uit Frankrijk. Vorig jaar heeft Alexandre Pouteau zich bij ZonnepanelenDelen gevoegd. Hij heeft een groot netwerk binnen de duurzame energiesector in Frankrijk en heeft al veel projecten succesvol gefinancierd. Wij hebben een uitgebreide brochure geschreven over investeren in Franse zonne-energieprojecten met de belangrijkste details. Binnenkort heb jij de mogelijkheid om te investeren in een portfolio aan zonnedaken met vaste terugleververgoeding: AZOLIS.

Grote groei zonne-energie verwacht in Frankrijk

De Franse regering heeft de afgelopen jaren al flinke stappen gezet op het gebied van hernieuwbare energie. In 2022 kwam 14% van het totaalverbruik aan energie uit hernieuwbare bronnen. Frankrijk heeft het plan om dit tegen 2030 te verhogen naar 32%.

Als we verder kijken naar de doelen voor 2050, zijn deze nog veel ambitieuzer. President Macron heeft aangegeven dat er in 2050 voor 120GW aan zonne-energie opgewekt moet worden. In juni 2023 was het opgesteld vermogen 18 GW. Dat is dus een geplande groei van bijna 700%. Een gigantische kans die voor het oprapen ligt.

Voordelen van de Franse zonne-energiemarkt

  • Frankrijk heeft een hogere zonnestraling dan Nederland: Een hogere zonnestraling betekent een hogere productie per geïnstalleerde kWp. De productiefactor varieert van 1.000 in Noord-Frankrijk, tot wel 1.600 in Zuid-Frankrijk. In Nederland varieert de productiefactor tussen ongeveer 900 – 1.100. Eenzelfde zonnepaneel kan in Frankrijk dus meer kWh opwekken dan in Nederland. Dat maakt investeren in Franse zonne-energieprojecten extra aantrekkelijk.
zonnestraling in nederland en frankrijk
  • Groeimarkt met enorme potentie: De Franse zonne-energiemarkt is een groeimarkt met enorme potentie. De komende jaren wil de regering het opgesteld vermogen aan zonne-energie van 18 GW in 2023 uitbreiden naar 120 GW in 2050.
  • Stabiele regelgeving: De Franse overheid heeft stabiele regelgeving als het gaat om de stimulering van zonne-energie. Zo ontvangen projecten die aan het net leveren een gunstig terugleveratief. Deze vergoeding geeft een stabiele basis aan inkomsten voor de zonne-energieprojecten, wat positief is voor investeerders in deze projecten.

Lokale expertise in huis

Voor ZonnepanelenDelen is het belangrijk dat we zonne-energieprojecten lanceren met een stevige basis en waarbij er wordt voldaan aan onze set aan kwaliteitseisen. Met Alexandre Pouteau hebben we de kennis over de Franse zonne-energiemarkt in huis en het netwerk om goede zonne-energieprojecten te publiceren.

Brochure investeren in Franse zonne-energieprojecten

Meer informatie over de Franse zonne-energiemarkt vind je in onze brochure.

brochure frankrijk afbeelding

In de brochure gaan we onder andere in op de groeiplannen voor zonne-energie, inrichting van de Franse energiemarkt, stimulering van zonne-energie via gunstige teruglevertarieven en hoe je kunt investeren via ZonnepanelenDelen.

Eerste Franse project: AZOLIS

AZOLIS is in 2015 opgericht en is actief op het gebied van de ontwikkeling, financiering, technische engineering, bouw en onderhoud van zonne-energiesystemen. Ze zijn gespecialiseerd in zonnedaken en off-grid zonne-energiesystemen.

De obligatielening wordt gebruikt om een portfolio van 8,5MWp aan zonnedaken in (Zuid)Frankrijk verder te ontwikkelen. Het gaat om 25 projecten in totaal. Je kunt hier een overzicht van de locaties in Google Maps bekijken.

Twee projecten zijn momenteel al operationeel en elf projecten worden op dit moment gebouwd. Voor de overige 12 projecten zijn de vergunningen verkregen en worden verdere voorbereidingen getroffen.

Deze obligatielening stelt AZOLIS in staat om een aantal hoge kosten die noodzakelijk zijn bij de verdere voorbereiding en ontwikkeling van hun projecten te financieren. Door te investeren in AZOLIS zorg je dat deze projecten daadwerkelijk gerealiseerd kunnen worden. Daarnaast ontvang je een aantrekkelijk rendement dat jaarlijks wordt uitgekeerd.

Details van de aanbieding

  • Portfolio van 25 kleinschalige zonnedaken in (Zuid)Frankrijk
  • Korte looptijd van 5 jaar
  • Jaarlijks een vaste rente van 6%
  • Bullet aflossing (gehele investeringsbedrag wordt aan het einde van de looptijd afgelost)

Bekijk de projectpagina van AZOLIS voor meer informatie of doe direct een vrijblijvende voorinschrijving om op de hoogte te worden gebracht zodra de projectdocumentatie beschikbaar is.