Crowdfunding zonne-energie op nieuw niveau!

Het grootste zonne-energie crowdfundingproject van Nederland, de ZonneWIJde, is een succes. Daarmee komt crowdfunding voor zonne-energie op een nieuw niveau! In korte tijd is er door 714 deelnemers €884.000 bij elkaar gefinancierd op ZonnepanelenDelen.nl. Dus kunnen we met trots melden dat deze zomer de bouw van de bijna 7000 zonnepanelen in Breda van start gaat. In het project werken we samen met De ZonneWIJde, Gemeente Breda en GreenChoice. Naast crowdfunding wordt een deel van het park gefinancierd door een Nederlandse duurzame bank.

De ZonneWIJde komt te liggen op braakliggend terrein langs de snelweg en produceert de komende twintig jaar gemiddeld 1,6 GWh elektriciteit per jaar. Ofwel de elektriciteitsbehoefte van circa 450 huishoudens.

Iedereen in Nederland kan meedoen

Deelnemers aan ZonneWIJde kopen een (deel van een) zonnepaneel op het park. Een heel paneel kost 450 euro inclusief onderhoud, verzekering, beveiliging en alles wat er nog meer bij zonnepanelen komt kijken. Daarmee wekken zij zónder zonnepaneel op hun eigen dak toch duurzame energie op. Meedoen kon al vanaf 25 euro. De meeste mensen kochten gemiddeld meer dan twee panelen. Een paar deelnemers investeerden relatief veel. Deelname was zeker niet beperkt tot Breda; iedereen in Nederland kon meedoen aan dit project. En dat gebeurde ook! Deze wijze van financiering past naadloos bij de gedachte achter de ZonneWIJde; een initiatief van en voor burgers.

ZonneDelers ZonneWIJde ZonnepanelenDelen
ZonneDelers ZonneWIJde / ZonnepanelenDelen

Samenwerking sleutel tot succes

Het project stelt meteen een succesvol voorbeeld voor andere partijen die op deze manier duurzame energie willen opwekken. De kracht zit hem in slimme en doelgerichte samenwerking. ZonnepanelenDelen heeft geholpen bij de totale financiering. Naast de crowdfunding op het ZonnepanelenDelen platform wordt een deel van het benodigde bedrag voor de aanschaf en installatie van de zonnepanelen gefinancierd door een Nederlandse duurzame bank.

Sven Pluut van ZonnepanelenDelen:

 ‘Wij laten zien dat lokale energie initiatieven echt een bestaansrecht hebben. Door de betrokkenheid van velen is het benodigde bedrag bij elkaar gebracht en kan de ZonneWIJde nu gebouwd worden. Crowdfunding voor zonne-energie werkt!‘

Vijfde succesvolle crowdfunding zonne-energie project

Voor ZonnepanelenDelen is dit in korte tijd het vijfde succesvolle crowdfunding project op het platform. Dit maakt ZonnepanelenDelen hét platform in Nederland om zonne-energie buiten het eigen huis aan te schaffen. In totaal is er op het platform 1,5 miljoen euro opgehaald aan crowdfunding door ruim 1.400 ZonneDelers. Via de mijnStroom omgeving op het platform is de opbrengst te zien van de verschillende projecten zodat de ZonneDelers direct inzicht hebben in hun rendement.

Crowdfunding platform ZonnepanelenDelen
Crowdfunding platform ZonnepanelenDelen