Zonnepanelendelen Kantoor

Webinar: een zakelijk zonne-energieproject toegelicht

Het realiseren van een zonne-energieproject vergt de nodige tijd en veel stappen die doorlopen dienen te worden. In ons eerste webinar hebben we op verzoek van de ZonneDelers een kijkje achter de schermen bij ZonnepanelenDelen gegeven. In dit webinar gaan we dieper in op de materie en leer je wat er allemaal komt kijken bij een zakelijk zonne-energieproject.  

Voorbereiding zakelijk zonne-energieproject

Voordat een zakelijk zonne-energieproject wordt gerealiseerd, moeten er verschillende fases worden doorlopen. De belangrijkste zijn: voorbereiding, financiering, bouw en de operationele fase. In dit webinar komt de voorbereiding aan bod.

bouw-zakelijk-zonne-energieproject

Stan Lenglet, manager Zonfonds van ZonnepanelenDelen, en Charles Smeets, oprichter van Nederland Opgewekt en projecteigenaar van Zonnepark Lungendonk komen aan het woord. Zij leggen uit welke voorbereidingen noodzakelijk zijn voordat een project gefinancierd kan worden op ons platform. De technische, financiële en juridische aspecten waar een project aan moet voldoen, komen aan bod. Zoals of je dak of grond geschikt is voor zonnepanelen, de juiste vergunningen, of er genoeg capaciteit is op het net om terug te leveren, SDE+(+) subsidieaanvraag en een goede en solide businesscase. Ze lichten ook toe dat de doorlooptijd van zonnepanelen op daken en gronden van bedrijven vaak lang is omdat er veel risico’s uitgesloten dienen te worden.

Charles Smeets beaamt: “Ik moest door 35 hoepels springen om mijn project Zonnepark Lungendonk klaar voor financiering te krijgen. Dat is goed want zo weet je zeker dat je als projecteigenaar zo min mogelijk risico loopt”.

Realiseren van, of investeren in zonnepanelen

Ben je geïnteresseerd in het plaatsen van zonnepanelen op het dak of grond van je bedrijf? In het blog een zonne-energieproject van a tot z gaan we in op de vier fases van een project: voorbereiding, financiering, bouw en de operationele fase. Wil je ook investeren in zonne-energie? Bekijk hier onze projecten en investeer mee!