header_statistiekendashboard

Een hoger rendement met een samenwerkende energieleverancier

Alle projecten op ZonnepanelenDelen werken met een energieleverancier, zoals Greenchoice, ENGIE en Vattenfall. Investeer je in een project en ben je klant van de samenwerkende energieleverancier? Dan krijg je een hoger rendement op je investering. In dit blog lees je over de voorwaarden en voordelen.

Wie is de samenwerkende energieleverancier

Op de overzichtspagina met zonneprojecten kun je per project zien welke energieleverancier er meedoet. In de afbeelding hieronder zijn dat dus Greenchoice en twee keer ENGIE. Als je doorklikt zie je het logo van de leverancier ook staan. Bij Zonnedak Verhoeven is dit bijvoorbeeld Greenchoice. De naam van de energieleverancier vind je ook in de documentatie van een project.

Samenwerkende energieleverancier op ZonnepanelenDelen

Jouw extra voordeel

Je rendement wordt bepaald door twee dingen: de stroomproductie en de energieprijs. De stroomproductie per ZonneDeel is voor iedereen gelijk, ongeacht van je energieleverancier. Het voordeel voor klanten van de samenwerkende energieleverancier komt door een bonus op de energieprijs per kWh.

Per energieleverancier verschilt het hoe je profiteert. Het komt erop neer dat je per opgewekte kilowattuur een hogere vergoeding krijgt, waardoor je ZonneRente ook hoger is. Bij sommige energieleveranciers krijg je de kale energieprijs van je energiecontract (dus niet de energieprijs die op de markt wordt betaald) en daarbovenop 21%. Bij andere projecten krijg je juist een vast bedrag (vaak 1 cent extra per opgewerkte kilowattuur). Het verwachte rendement kan zo oplopen van gemiddeld 3,5% naar gemiddeld 6,4%.

De precieze uitwerking van jouw voordeel vind je in hoofdstuk vier van elk Informatie Memorandum (‘Samenvatting van de aanbieding’).

De voorwaarden

Na de financiering van een project volgt de officiële uitgifte van de ZonneDelen. Dit is de jaarlijkse peildatum. Vervolgens zijn er twee voorwaarden voor de hogere ZonneRente:

  • Je moet vóór de peildatum in de MijnStroom-portal hebben aangegeven bij welke energieleverancier je klant bent. Hiervoor krijg je ruim van tevoren een herinnering.
  • Je moet op de peildatum klant zijn bij de aangesloten energieleverancier van jouw project.

Je bent niet verplicht om de hele looptijd van je project bij dezelfde energieleverancier te blijven. Als je overstapt, heb je alleen geen recht meer op de hogere ZonneRente. Omgekeerd geldt hetzelfde: heb je geïnvesteerd in een project en ga je overstappen naar de aangesloten energieleverancier? Dan krijg je bij de volgende uitbetaling een hogere ZonneRente.