Impact ZonnepanelenDelen in 2018: 400% groei in aantal panelen

Ook het komende jaar gaan we er alles aan doen om te zorgen voor meer zonne-energie. In 2018 groeide de productie van zonne-energie met 50% in Nederland. De groei van ons ZonnepanelenDelen platform was zelfs flink hoger. Hieronder enkele hoogtepunten van het afgelopen jaar.

Wist je dat;

 • De impact van ZonnepanelenDelen al heeft gezorgd voor meer dan 50 miljoen euro aan financiering voor zonnepanelen?
 • We nog steeds 100% score hebben: alle 70 gelanceerde projecten op ZonnepanelenDelen zijn succesvol gefinancierd!
 • Het ZonnepanelenDelen team tegenwoordig 11 personen groot is?
 • Er is al 17 miljoen kWh opgewekt met de projecten op ons platform, oftewel 17.000.000.000 Wh. Daarmee is zo’n 8 miljoen kilo CO2 uitstoot bespaard!

Highlights van 2018;

 • 400% meer zonnepanelen gerealiseerd via ons platform. Waar ons platform in 2017 voor 21.272 zonnepanelen extra zorgde, kwamen er 102.104 zonnepanelen bij in 2018 via de gerealiseerde zonne-energieprojecten op ZonnepanelenDelen. Dat zal in 2019 niet anders zijn. We doen er ook alles aan om de 100% score van gelanceerde projecten te behouden.
 • 5.000 ZonneDelers. Duizenden speciale vooroplopers, zij die kiezen voor én investeren in een duurzame toekomst. Zij die verantwoord investeren en zorgen dat er minder CO2 wordt uitgestoten. Jullie hebben al deze zonne-energieprojecten mogelijk gemaakt en daarvoor een groot dank jullie wel.

 • AFM-vergunning: Het is een langdurig proces, veel afstemmen en documenteren. Tegelijkertijd een belangrijke stap voor ons als platform. Dat betekent dat onze gestandaardiseerde manier van werken goedgekeurd is door de DNB en de AFM. Elk individueel project valt nog wel buiten de prospectus-plicht van de AFM. Daarom zie je nog steeds de banner boven de individuele projecten staan.
 • Extra impact via het Zonfonds, in samenwerking met de Rabobank. We maken het voor derden zo makkelijk mogelijk om over te stappen op zonne-energie. Dus ook voor de zorginstellingen, agrariërs, scholen en elke andere organisatie met een geschikt dak en een grootverbruik aansluiting op het electriciteitsnet. In 2018 kondigden we het Zonfonds van 15 miljoen euro aan, en we boeken momenteel de eerste projecten uit die tevens gefinancierd zijn via het Zonfonds. Zo krijgen de ZonneDelen extra impact en kunnen de projecten Zonnedak Berkmortel, Zonnedak Dillewijn Zwapak en Zonnedak Bloemen duizenden zonnepanelen installeren.
 • We hebben het team versterkt. Dat is gebeurd op IT, op sales, op marketing, op juridisch en op finance vlak. Om nog een betere service te verlenen in de komende jaren.

Wat er aan komt in 2019;

 • We gaan komende tijd de persoonlijke portal MijnStroom flink op de schop nemen en zorgen dat dit sneller werkt en meer overzichten geeft. Alle belangrijke informatie zoals totale productie, zonnerente-betalingen, investeringsovereenkomsten en projectdocumentatie komen hier terug.
 • Onze roadmap, oftewel de planning met activiteiten om uit te voeren staat boordevol. We hebben flink veel plannen en zijn met veel partijen in gesprek voor een samenwerking. Houd ons in de gaten!
 • Er staan weer een heleboel projecten klaar voor de komende periode, waarmee we samen kunnen zorgen voor meer geïnstalleerde zonnepanelen en dus meer zonne-energie. Wil je ook investeren in een volgend zonne-energieproject, een vrijblijvende voorinschrijving is hier in 60 seconden geregeld: https://www.zonnepanelendelen.nl/voorinschrijving
  Heb je zelf een geschikt zonne-energie project waarbij je de beste financiering zoekt (vanaf 50.000 euro), dan kun je terecht op https://financiering.zonnepanelendelen.nl. Hier is tevens een whitepaper te vinden met de stappen om een project te realiseren.

Wij blijven hard ons best doen om zonne-energie voor iedereen zo makkelijk mogelijk te maken. Bedankt voor de reis zover!

Ashu, Edwin, Elise, Ida, Ilia, Mark, Matthijs, Merijn, Stan, Sven S en Sven P.
(En hier lees je terug hoe we het in 2017 deden)